Na het ineenstorten van mijn QA-server, ben ik op zoek gegaan naar verschillende ontwikkelomgevingopties voor Microsoft Dynamics CRM 3.0-projecten. Volgens mijn bevindingen en discussie met andere peer-ontwikkelaars, gebruiken de meesten Virtual PC-images voor hun ontwikkelingstaken. Dit wordt ook aanbevolen door Microsoft en een download op de Microsoft-website met betrekking tot VPC-image is ook beschikbaar. Dit zal op verschillende manieren profiteren:

crm2011
  1. Ontwikkelaars zijn niet afhankelijk van andere ontwikkelaars bij het tegelijkertijd uitvoeren van hun aanpassingstaken. Op deze manier kan overlapping van door ontwikkelaars aangebrachte aanpassingen worden onthouden.
  2. In het geval van meerdere clients is dit de ideale optie omdat we onze QA-server en ontwikkelingsserver niet voor elke client gaan instellen.
  3. Het bouwen van een nieuwe testomgeving zal een Zero copy-implementatie zijn.
  4. Men heeft de opties om de kosten van de ontwikkelingsserver te verlagen door gewoon meer RAM toe te voegen aan pc's van ontwikkelaars.
  5. Men kan verschillende componenten testen die zijn ontwikkeld door andere leveranciers zonder impact op onze QA-server en ontwikkelingsserver.
  6. Men kan verschillende integratiescenario's testen zonder impact op QA en Development Server.
  7. Het onderhouden van Microsoft Dynamics CRM-server zou net zo eenvoudig zijn als het importeren en exporteren van aanpassingen naar een nieuwe VPC-afbeelding.

VPC-ontwikkelomgeving voor Microsoft Dynamics CRM-projecten

Als je problemen hebt met VPC, geef dan een reactie. Bedankt!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.