Office Open XML is een op XML gebaseerde bestandsindelingsspecificatie voor elektronische documenten zoals memo's, rapporten, boeken, spreadsheets, grafieken, presentaties en tekstverwerkingsdocumenten. De specificatie is ontwikkeld door Microsoft als opvolger van de binaire bestandsindelingen voor kantoren en werd in december 376 door Ecma International gepubliceerd als de Ecma 2006-standaard. De specificatie van de indeling is gratis verkrijgbaar bij Ecma International.

crm2011

Laat me u de techniek voorstellen die ik heb gebruikt om het Excel 2007-blad te genereren uit CRM-gegevens. Ik heb een Excel-pakket gedownload. ExcelPackage biedt server-side generatie van Excel 2007-spreadsheets. Bekijk http://www.codeplex.com/ExcelPackage voor details.

Uitvoermap en sjabloonmap opgeven

In de uitvoermap plaatst u het gegenereerde Excel-bestand en in de map Sjabloon plaatst u het sjabloonbestand. Sjabloonbestand is gewoon een .xlsx-bestand zonder gegevens. Gebruik de volgende code om beide mappen op te geven.

DirectoryInfo outputDir = nieuwe DirectoryInfo (@ ”GenerateExceloutput”);
DirectoryInfo templateDir = nieuwe DirectoryInfo (@ ”GenerateExceltemplates”);
FileInfo newFile = new FileInfo (outputDir.FullName + @ ”File-” + strRecordID + “.xlsx”);
FileInfo-sjabloon = nieuwe FileInfo (templateDir.FullName + @ ”TempReport.xlsx”);
if (! template.Exists)
gooi nieuwe uitzondering ("Template-bestand bestaat niet! ie template.xlsx");

Schrijf gegevens naar Excel-bestand

ExcelPackage bevat bibliotheekfuncties voor toegang tot werkblad, cellen enz. Kijk voor meer informatie in de Excel-pakketcode. Gebruikt de volgende code om gegevens naar individuele cellen in Excel-werkblad te schrijven.

gebruik van (ExcelPackage xlPackage = nieuw ExcelPackage (newFile, template))
{
proberen
{
ExcelWorksheet werkblad = xlPackage.Workbook.Worksheets ["Sheet1 ″];
if (werkblad! = null)
{
werkblad.Cell (2, 9) .Value = ClearText (strData);
xlPackage.Save ();
}
}
vangst (uitzondering ex)
{}
}

Rijen toevoegen aan blad

worksheet.InsertRow (iRow);

Retourneer Excel-bestand om te downloaden

Stuur het responsobject in ASP.NET eenvoudig door naar het gegenereerde excel-bestand.

Response.Redirect ("http: //" + Request.Url.Host + ":" + Request.Url.Port + "/" + "GenerateExcel / output /" + newFile.Name);

Alle celstijlen, opmaak en afbeeldingenobjecten die u eenmaal in Template hebt ingesteld, blijven hetzelfde in het gegenereerde bestand.

Hieronder vindt u mijn voorbeeldcitaat-generatietoepassing. Ik heb een knop op de werkbalk Quotes geplaatst met de naam Citaat genereren. Het zal een offerteverslag genereren in Excel 2007 met de citaatgegevens van crm die momenteel zijn geselecteerd.

pic1.jpg

Mijn programma haalt gegevens van MSCRM op via webservices en vulde mijn Excel-blad in. Vervolgens wordt mijn gegenereerde Excel-blad geretourneerd met opties om te openen of te downloaden.

pic2.jpg

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.