Proficiat! U hebt tijd, moeite en geld gestoken in de implementatie van Microsoft Dynamics CRM Online en ziet nu al de voordelen die de cloud-software uw organisatie biedt. Processen worden beter gedocumenteerd en afgedwongen en best practices zijn aanwezig, waardoor de win-rates worden verhoogd en de tijd voor het aan boord gaan van nieuw personeel wordt verkort. En dankzij de integratie met andere bedrijfssoftware zijn uw klantgegevens nu allemaal toegankelijk in één eenvoudig te gebruiken systeem.

PowerBI

Maar heb je met al deze gegevens op één plek zin in meer analyses dan de krachtige grafieken, dashboards en rapporten die eigen zijn aan CRM? PowerBI van Microsoft is de oplossing die u nodig hebt! Deze krachtige tool voor business intelligence geeft u de mogelijkheid om de gegevens in uw CRM-systeem verder te transformeren en te analyseren via dashboards en rapporten.

In de blog van vandaag begeleiden we u door de stappen die u nodig hebt om uw CRM-gegevens in PowerBI te analyseren!

Om PowerBI aan uw CRM-gegevens te koppelen, hebt u twee opties. U kunt een bestaand inhoudspakket gebruiken of het PowerBI-bureaublad gebruiken om uw eigen gegevensbron, gegevensset, rapporten en dashboards te configureren die vervolgens als een aangepast inhoudspakket binnen uw organisatie kunnen worden gepubliceerd. Inhoudspakketten zijn pakketten met een vooraf gedefinieerde gegevensbron, gegevensset, rapporten en dashboards. Ze zijn eenvoudig te configureren en u hebt geen kennis van rapportage nodig om dit te doen!

PowerBI-desktop geeft rapportbouwers en bedrijfsanalisten de vrijheid om hun eigen gegevensset te definiëren en noodzakelijke transformaties toe te passen voor aangepaste rapportage. Deze tool is echter technischer - dus de blog van vandaag zal dat zijn behandelt de configuratie van een inhoudspakket in PowerBI.

PowerBI verbinden met CRM Online-gegevens met behulp van een inhoudspakket.

1. Klik in het welkomstscherm van PowerBI Web App onder het kopje Content Pack Library op Krijgen in de Diensten tegel.

PowerBI

2. Selecteer het gewenste inhoudspakket uit de beschikbare opties. Microsoft heeft twee inhoudspakketten gepubliceerd voor CRM Online onder de Service tab; Sales Manager en Servicemanager.

PowerBI

3. Voer uw CRM Online URL in in het formaat van https://myorganization.crm.dynamics.com en klik volgende.

4. Selecteer in het volgende scherm oAuth2 als uw verificatiemethode door deze in de vervolgkeuzelijst te selecteren en vervolgens te klikken Schrijf In.

PowerBI

5. Voer uw CRM Online-inloggegevens in het pop-upvenster in om PowerBI toegang te geven tot uw CRM-gegevens.

Voila! U wordt nu automatisch naar een PowerBI-dashboard gebracht dat deel uitmaakt van dat inhoudspakket. Gedurende de volgende paar minuten ziet u hier geen gegevens terwijl PowerBI de gegevens van CRM downloadt, maar wees niet bang, gegevens zijn onderweg!

Als u geen Microsoft-inhoudspakketten wilt gebruiken, kunt u ook klikken Krijgen in de Mijn organisatie tegel in Stap 1 om toegang te krijgen tot inhoudspakketten die zijn gepubliceerd door andere gebruikers in uw organisatie. Deze inhoudspakketten kunnen de aangepaste velden en aangepaste gegevenstypen van uw organisatie bevatten.

Dat is alles voor de blog vandaag. Wilt u meer weten over PowerBI en Dynamics CRM? Bekijk ons ​​GRATIS webinar on Demand, Power BI-showcase. En zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor ons volgende webinar, Hoe PowerObjects Dynamics CRM gebruikt voor Lead Gen, om een ​​exclusief beeld te krijgen van hoe we onze CRM-gegevens gebruiken om resultaten te behalen.

Happy CRM'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.