Er is een oud gezegde dat zegt: "De klant heeft altijd gelijk." Hoewel we zeker kunnen discussiëren over de relatieve waarheid van een dergelijke vereenvoudiging, is één ding zeker: klant verwachtingen zijn hoger en, vaak, meer onrealistische dan ooit tevoren. In de blog van vandaag beschrijven we waarom de eisen van klanten zo dramatisch zijn gestegen, en hoe u mogelijk gelijke tred kunt houden met de implementatie van een krachtige Dynamics 365-tool genaamd het klantenportaal .

Microsoft Dynamics 365-portals

Onze grote wereld van technologie is een tweesnijdend zwaard. Hoewel het geweldig is om verbonden te zijn met mensen, plaatsen en dingen met alle verschillende apparaten die we allemaal hebben, wordt het ook steeds moeilijker om de verwachtingen van klanten in de ongeduldige wereld van vandaag te overtreffen (of zelfs te ontmoeten!). Inderdaad, consumenten zijn nu veeleisend onmiddellijke bevrediging. Aan de ene kant is deze mogelijkheid om onmiddellijk verbinding te maken en realtime oplossingen te vinden voor vragen of problemen geweldig ... maar aan de andere kant, wanneer de oplossingen niet onmiddellijk zijn, nou, stelt het net zoveel meer teleur.

Consumenten verwachten zichtbaarheid en controle wanneer ze communiceren met bedrijven, vooral als het om buitendienst gaat. We leven in een tijdperk waarin klanten de status van elke minuut van hun pizzabezorging kunnen volgen, dus waarom zouden ze ook niet verwachten te weten precies wanneer een technicus bij hen thuis aankomt en precies hoe lang de service zal duren, toch?

Om te proberen gelijke tred te houden met de verwachtingen van klanten, nemen steeds meer bedrijven modernere softwareoplossingen voor buitendienstbeheer aan, zoals een klantenportaal. En hoewel sommige bedrijven beweren dat een klantenportaal irrelevant en onnodig is, kunnen bedrijven veel zeer reële voordelen ervaren door alles binnen handbereik van hun klanten te brengen. Deze potentiële voordelen omvatten:

1.) Verhoogde klanttevredenheid

2.) Gemak
Via een zelfbedieningsportaal kunnen klanten hun account bij uw bedrijf beheren. Door in te loggen op uw website kunnen consumenten verschillende taken uitvoeren, zoals:

Service aanvragen en afspraken 24/7 plannen

Volg reparaties, evenals afspraakdetails en status

Stuur berichten rechtstreeks naar een technicus

Controleer hun servicegeschiedenis

Vind onderhoudstips

Meer informatie over productupgrades

Bekijk accountinfo en beheer betalingen

Ondersteuning voor verkoop- en productvragen

Eigenlijk, een CSG International-studie onthulde dat 86 procent van de consumenten een premie van maximaal $ 25 zou betalen voor verbeterde planningsopties, inclusief de mogelijkheid om een ​​specifieke aankomsttijd voor de technicus te kiezen. Met andere woorden, door uw klanten een precies tijdstip te laten kiezen dat bij hun voorkeuren past, kunt u uw service van uw concurrenten onderscheiden. En is dat niet waar het allemaal om draait?

3,) Zorg voor transparantie

89% van de respondenten geeft de voorkeur aan een tool die de locatie van de technicus en voortdurend bijgewerkte geschatte aankomsttijden biedt. Meer dan 70% wil ook de mogelijkheid om de naam en foto van de technicus te zien. Een portal waarmee klanten hun technicus kunnen zien, kan vertrouwen opbouwen en transparantie bieden in uw activiteiten. Als technici te laat komen, laat een beleefdheidsbezoek, e-mail of mobiel alarm uw klanten zien dat u dat bent waarde hun tijd.

4.) Verminder verwarring

5.) Verbeter de toewijzing van middelen

6.) Verlaag de kosten

7.) Verhoog de omzet

8.) Beheer verwachtingen

Bedrijven moeten zich meer en meer concentreren op de voorkeuren van klantcommunicatie en het nodige inzicht bieden in relevante taakinformatie, kosten, procedures en de status van de technicus.

Luister, het is altijd een competitieve wereld geweest en het wordt alleen maar moeilijker om elkaar te ontmoeten (om nog maar te zwijgen overtreffen) steeds groter wordende verwachtingen van klanten. Maar als we onze klanten kunnen helpen zichzelf te helpen ... nou, dat is misschien wel het geheime wapen van uw bedrijf, waardoor u een voorsprong hebt op uw concurrentie.

Bekijk Microsoft's voor meer informatie over de Dynamics 365-portal Aan de slag met portals.

Happy CRM'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.