Microsoft Power BI is de primaire Business Intelligence-tool voor Microsoft Dynamics 365 voor Finance en Operations. Het biedt rijke interactieve dashboards, rapporten, drill-downs en biedt verschillende filteropties.

Power BI is een pakket met zakelijke analysehulpmiddelen waarmee gebruikers gegevens kunnen analyseren en inzichten kunnen delen. Deze tool is ook robuust en enterprise-grade, klaar voor uitgebreide modellering en realtime analyses, evenals aangepaste ontwikkeling. Power BI biedt gebruikers en bedrijfsanalisten een geweldig platform om hun eigen analytische rapporten te maken, bestaande rapporten aan te passen of aan te passen naargelang hun behoefte. De integratie tussen Dynamics 365 voor Finance en Operations en PowerBI geeft gebruikers de mogelijkheid om werkruimten te personaliseren met tegels van PowerBI.com en ze kunnen ook links toevoegen naar de rapporten gehost in PowerBI.com. Dit helpt gebruikers om rechtstreeks toegang te krijgen tot de PowerBI-rapporten van Dynamics 365 voor Finance and Operations.

Voorwaarden

1. De ontwikkelaar of de technisch adviseur moet beheerdersrechten hebben op Dynamics 365 voor Finance and Operations en Visual Studio.

2. De ontwikkelaar moet een login hebben gemaakt in PowerBI.com.

3. De ontwikkelaar moet het Power BI-bureaublad op zijn bureaublad hebben geïnstalleerd. Zorg er ook voor dat u dezelfde aanmeldingsgegevens gebruikt die worden gebruikt voor de PowerBI.com-service.

Stapdetails

Om Microsoft PowerBI te integreren met Dynamics 365 voor Finance en Operations, moeten we deze twee fasen doorlopen:

1. Verbind PowerBI.com en Dynamics 365 voor Finance en Operations.

2. Verbind PowerBI desktop en Dynamics 365 voor Finance and Operations database.

Nu zullen we het stapsgewijze proces doorlopen voor elk van de bovengenoemde fasen.

1. Verbind PowerBI.com en Dynamics 365 voor Finance en Operations

In PowerBI.com-service moeten we ons systeem registreren:

 • Log in op https://dev.powerbi.com/apps met je inloggegevens.
 • Registreer uw toepassing in PowerBI.

macht bi

 • Nadat de app-registratie is voltooid, wordt een client-ID en -sleutel gemaakt

macht bi

 • Nadat de toepassing is geregistreerd in PowerBI.com, is de volgende stap om PowerBI.com te koppelen aan Dynamics 365 voor Finance and Operations. Meld u aan bij uw Dynamics 365 voor Finance en Operations-instantie.
 • Ga naar Systeem Beheerder > Setup > Power BI.

macht bi

 • De gegevens die in het bovenstaande formulier zijn ingevuld, moeten hetzelfde zijn als de gegevens die zijn ingevuld in PowerBI.com tijdens het registreren van de app. Op deze manier hebben de werkruimten van de PowerBI.com-service betrekking op Dynamics 365 voor Finance and Operations.

2. Verbind de Power BI-desktop met de Dynamics 365 voor Finance and Operations-database.

De Power BI-desktop is een tool die nodig is om nieuwe Power BI-rapporten te ontwikkelen. In deze sectie worden details gegeven om de PowerBI-desktop te verbinden met Dynamics 365 Finance and Operations-database:

 • Open het Power BI-bureaublad en log in met uw PowerBI.com-inloggegevens.
 • Klik op de Krijgen datum en selecteer SQL-server.

macht bi

 • In het volgende scherm wordt de ontwikkelaar gevraagd om de details van de SQL-server en de database in te voeren. De modus Gegevensverbinding moet altijd ingeschakeld zijn Directe vraag. Met deze technologie kunnen rapporten worden gemaakt over grote hoeveelheden gegevens. Rapporten die zijn gemaakt met behulp van Direct Query-technologie zullen geen gegevens in de cache opslaan in de PowerBI.com-service. In plaats daarvan worden gegevens altijd opgeslagen in Dynamics 365 voor Finance and Operations.

macht bi

 • Nadat de ontwikkelaar verbinding heeft gemaakt met de Dynamics 365-database, worden alle geaggregeerde meetwaarden gepresenteerd die beschikbaar zijn in Dynamics 365 voor Finance and Operations. De ontwikkelaar kan de vereiste maat voor het rapport kiezen.

macht bi

 • De ontwikkelaar kan de geaggregeerde meetwaarde (n) selecteren om volgens behoefte een nieuw PowerBI-rapport te ontwerpen en ontwikkelen.
 • Nadat het rapport is ontwikkeld, kan de ontwikkelaar het publiceren naar een specifieke werkruimte die is gemaakt in PowerBI.com.

macht bi

 • Nadat het rapport is gepubliceerd vanaf het Power BI-bureaublad, is het beschikbaar in PowerBI.com en kunnen we het vastmaken in PowerBI.com, waarna het beschikbaar is om te kiezen in de Dynamics 365 Power BI-tegels.

Conclusie

Dynamics 365 voor Finance and Operations en Power BI zijn een geweldige combinatie voor gebruikers en bedrijfsanalisten. Een groot voordeel is dat Power BI-rapporten eenvoudig kunnen worden gedeeld. Er zijn al enkele Power BI-inhoud / rapporten beschikbaar voor gebruik in LCS (Microsoft Lifecycle Services). We kunnen ze direct koppelen aan Dynamics 365 voor Finance en Operations voor direct gebruik. Om verbinding te maken met Power BI-inhoud, worden de gedetailleerde stappen beschreven Bekijk hier de verhalen van onze tevreden klanten.

Naast de PowerBI.com-service biedt Microsoft ook Power BI ingesloten. Power BI-inhoud (PBIX-bestanden) die partners en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) ontwikkelen, kan rechtstreeks in de toepassing worden ingebed. PBIX-bestanden die aan een modelbestand zijn gekoppeld, worden automatisch gepubliceerd in Power BI Embedded als onderdeel van het implementatieproces van de toepassing. Met Power BI als optie voor analytische rapportage in Dynamics 365 voor Finance en Operations, ervaren gebruikers een geweldige visuele presentatie van gegevens in verschillende ontwerpen zoals grafieken, cirkeldiagrammen, enz. Gebruikers kunnen ook de rapporten naar behoefte aanpassen en kunnen gemakkelijk analyseer de trends.

Meer informatie over de voordelen van Power BI in combinatie met Microsoft Dynamics 365 vindt u in onze on-demand webinar hier!

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.