Bij het onderzoeken of kopen van een product of dienst heeft een klant verschillende contactpunten met een bedrijf - dit kunnen een verkoper, technisch ingenieur, financieel adviseur, winkelmedewerker, veldtechnicus en vele anderen zijn. Door al deze contactpunten verwacht de klant een soepele, gemakkelijke en aangename koopervaring. Om dit te laten gebeuren, moeten alle interne medewerkers er zeker van zijn dat ze de juiste informatie op het juiste moment aan hun klanten verstrekken, wat de vraag oproept: hebben onze medewerkers toegang tot de juiste informatie, tools en mensen om goede en accurate informatie te verstrekken? informatie aan de klant?

Vaak heeft het probleem dat zich voordoet niets te maken met het verstrekken van informatie aan klanten of prospects - in plaats daarvan is het dat onze eigen medewerkers misschien niet bekend zijn met de bestaande processen en mogelijk hulp nodig hebben om hun vragen beantwoord te krijgen om vertrouwd te raken met het proces. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • “Welke PowerPoint-sjabloon moet ik gebruiken voor mijn presentatie met de prospect? Er zijn er zo veel!"
  • "Geven we kortingen aan non-profitorganisaties?"
  • “Mijn prospect vraagt ​​deze week om een ​​demo. Hoe kom ik aan technische verkoop? '
  • "Is er een document dat ik kan lezen om vertrouwd te raken met ons verkoopproces?"

Alle medewerkers die onze klanten vergezellen tijdens hun koopritten, kunnen dergelijke vragen hebben. Dus de vraag wordt, hoe zorgen we ervoor dat ze bij elke stap van de klantreis in staat worden gesteld en toegang hebben tot de juiste informatie binnen handbereik? In de blog van vandaag zullen we die vraag beantwoorden!

Power Apps + Chatbots

Laten we eerst snel chatbots bespreken en proberen een aantal vooroordelen over hen te ontkrachten. Onze ervaring is dat wanneer de meeste mensen aan chatbots denken, ze deze automatisch en onmiddellijk aan klantenservice koppelen. Het lijkt erop dat ze zich een klant voorstellen die op zoek is naar een update van hun bezorgstatus, dus gaan ze naar een website, beginnen een chat, stellen een vraag over hun bezorgstatus, en boem! Ze krijgen onmiddellijk een bot-aangedreven reactie. Nu is het geweldig dat klantenservice voor eindconsumenten het eerste is dat in me opkomt, maar chatbots kunnen in zoveel andere scenario's worden gebruikt, behalve alleen op de Tier XNUMX-klantenservice.

Laten we een van de vragen die we hierboven hebben gepost opnieuw bekijken: "Welke PowerPoint-sjabloon moet ik gebruiken voor mijn presentatie?" Dit is een onschuldige vraag die door een verkoper wordt gesteld - kunnen we die vraag niet door een bot laten beantwoorden?

Ja, natuurlijk kunnen we dat! Niet alleen dit, maar ook vele andere proces-, product- of servicegerelateerde vragen. En dit betekent dat uw werknemers elkaar niet e-mailen, sms'en of bellen om de juiste informatie te vinden. In tijden van nood kan een geliefde bot tot hun dienst staan ​​en hen meteen helpen!

Laten we nog een paar mogelijkheden bekijken:

  • Een financiële planner gaat naar een vergadering met een investeerder en heeft toegang tot productie-verkoopgegevens vanaf hun mobiele apparaat. Kan die financiële planner de bot vragen om aanbevelingen voor de beste volgende actie, product of investeringsaanpak? Ja natuurlijk! En een bot zal hen antwoorden geven en hen door het proces leiden.
  • Een consument loopt een winkel binnen en wil weten waar de slim-fit jeans is. Kunnen ze gewoon naar een kiosk lopen en vragen? Ja natuurlijk! En een bot kan direct de juiste informatie geven.

Een chatbot maken

Een chatbot kan op verschillende manieren worden gemaakt. In dit voorbeeld beschrijven we een specifieke bot van QnA Maker, die we om twee belangrijke redenen gebruiken:

  • Het is een oplossing zonder code. Ja, je leest het goed: het vereist nul codering!
  • Het kan gemakkelijk worden opgedoken in Power Apps via een out-of-the-box connector.

QnA Maker is inderdaad een van de gemakkelijkste chatbots die er zijn. Ga gewoon naar www.qnamaker.ai, log in met uw Microsoft-account en klik op <Creëer een kennisbank>. De pagina leidt je door een aantal zeer snelle en eenvoudige stappen, en voordat je het weet, is je bot klaar!

Zodra je QnA Maker chatbot is klaar, u kunt de gebruiken QnA Maker connector in Power Apps om deze in uw app op te nemen. Nu, met behulp van een telefoon, tablet of computer, heeft iedereen in uw organisatie toegang tot deze bot om antwoorden op hun vragen te krijgen!

Opmerking: om te zien hoe je aan de oppervlakte komt QnA Maker chatbot in PowerApps, kijken deze live webinar
op donderdag 11/8/2018.

Hoe is de ervaring? Kijk zelf maar:


Verkopers, financiële planners, veldtechnici, klanten bij een kiosk in de winkel en iedereen die u zich kunt voorstellen ... iedereen krijgen binnen enkele seconden antwoord op hun vragen!

Voor wie is het?

Momenteel staat de licentie voor Power Apps niet toe dat apps worden blootgesteld aan klanten, hoewel uw werknemers met Office 365-accounts altijd toegang hebben tot elke app. Met andere woorden, terwijl uw klanten de app niet rechtstreeks op hun eigen apparaat kunnen openen, kan uw organisatie deze chatbot-app gebruiken om de klantervaringen te verbeteren. Door Power Apps op uw eigen apparaten te gebruiken, kunt u deze apps bovendien beschikbaar maken in een kiosk in de winkel waar iedereen, inclusief klanten, er naartoe kan lopen en antwoorden op hun vragen met 'zelfbediening' krijgt.

Brengen het allemaal samen

Bedrijven van elke omvang hebben verschillende werknemers die in verschillende fasen van hun verkoopproces met klanten communiceren. Het doel van elk succesvol bedrijf moet zijn om niet alleen een verkoop te sluiten, maar ook om hun klanten in het proces te verbazen en hun vertrouwen te winnen voor een langdurige relatie. Dit is allemaal niet mogelijk als we onze eigen medewerkers niet de juiste kennis, vaardigheden, en hulpmiddelen om onze klanten te helpen. In het streven naar het verbeteren van consumentenervaringen spelen oplossingen zoals chatbots en Power Apps een kleine maar cruciale rol. Platforms met 'Geen code / lage code' (die meestal ook 'geen kosten / lage kosten' zijn) worden steeds meer haalbare oplossingen voor veel zakelijke scenario's en Power Apps en QnA Maker zijn slechts enkele voorbeelden.

Als u uw medewerkers de juiste kennis, vaardigheden en hulpmiddelen wilt geven, onderzoek dan deze platforms voor uw behoeften - en u kunt beginnen met bij ons op 11/8 voor een live webinar.

Fijne D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.