Microsoft heeft veel hulpmiddelen beschikbaar gesteld voor gebruik wanneer kant-en-klare aanpassingen tekortschieten. Het gebruik van aangepaste webbronnen op formulieren kan een krachtig hulpmiddel zijn, maar het moet naadloos in het formulier worden geïntegreerd. Om dit te bereiken, kan de webresource aansluiten op het opslaan van het formulier. Dit biedt een gemakkelijke manier voor gebruikers om te communiceren over de verschillende delen van het formulier zonder zich zorgen te hoeven maken over meerdere werkbalken. In de blog van vandaag laten we u zien hoe het is gedaan!

formulier opslaan

Laten we zeggen dat we een webresource hebben die informatie uit een andere entiteit, of een andere bron allemaal samen weergeeft, en gebruikersinvoer toestaat. In slechts een paar eenvoudige stappen kunnen we alle gegevens die we nodig hebben tegelijkertijd met het formulier opslaan vanuit de webresource.

1. Aanvankelijk ophalen bewerkt informatie:

var modifiedon = parent.Xrm.Page.getAttribute (“modifiedon”). getValue ();

2. Terugbelopdrachten instellen:

parent.Xrm.Page.data.entity.addOnSave (functie (context) {

// Activeer hier eventueel noodzakelijke oproepen

});

parent.Xrm.Page.getAttribute ( “modifiedon”). addOnChange (functie (context) {

modifiedOn = context.getFormContext (). getAttribute ("modifiedon"). getValue ();

});

3. set bewerkt op basis van gebruikersinteractie in de webresource:

Als(WebResource moet worden opgeslagen){

Xrm.Page.getAttribute ("modifiedon"). SetValue (new Date ());

}

anders{

Xrm.Page.getAttribute ( “modifiedon”) setValue (modifiedon).;

}

Terwijl de gebruiker interactie heeft met de webresource, stelt deze de bewerkt veld naar de opgeslagen datum of een nieuwe datum. Hierdoor wordt het formulier vies weergegeven wanneer de webresource moet worden opgeslagen of een andere functie moet aanroepen. Gebruikers zullen niet langer weten dat ze communiceren met een afzonderlijke webresource.

We hopen dat dit voor u van pas komt. Voor meer tips en trucs - zorg ervoor dat Bekijk onze blog!

Fijne D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.