Sinds de release van september 2016 heeft Power BI gebruikers in staat gesteld om de kant-en-klare functionaliteit van Power BI uit te breiden met behulp van R-scripts. Maar wat is R? Het is een open-source programmeertaal voor statistische gegevens waarmee u snel complexe gegevenssets kunt manipuleren en weergeven. R is een uiterst krachtig hulpmiddel, maar vanwege zijn complexiteit kan het ook tijdrovend zijn.

In de blog van vandaag beschrijven we de mogelijkheden van R-visuals en gaan we op zoek naar manieren waarop het gebruik van R de gebruikerservaring in Power BI kan verbeteren. Om dit te doen, moeten we:

1. Bespreek de voordelen van R

2. Schakel R Scripting in

3. Installeer R en R Studio

4. Configureer Power BI om een ​​externe IDE te gebruiken

5. Pas uw R-script aan om Power BI Redmonder te gebruiken

Laten we beginnen…

Bespreek de voordelen van R

De voordelen van R kunnen worden onderverdeeld in 2 hoofdcategorieën: Analytics en Reporting.

Analyse: Voor Dynamics 365 CRM- en ERP-gebruikers kunnen R-scripts ongelooflijk nuttig zijn bij het oplossen van echte problemen door statistische analyse. Microsoft MVP, Tomaz Kastrun, beschrijft een situatie waarin hij R en Power BI heeft gebruikt om 500 miljoen historische facturen uit Dynamics NAV te kammen om frauduleuze gegevens te identificeren. Een andere toepassing van R in D365 is het kunnen testen van uw voorspellingen tegen een gemiddelde kwadratische fout (MSE). Een ding om in gedachten te houden is dat scripts kunnen worden hergebruikt met weinig tot geen aanpassingen. Als een van de bovenstaande voorbeelden interessant is, kunt u hiernaar verwijzen deze om te zien hoe u R-scripts kunt toepassen binnen uw organisatie en D365-omgeving.

Rapportage: Wat rapportage betreft, is een van de grote vragen wanneer u R moet gebruiken versus de talloze ingebouwde visualisaties die al beschikbaar zijn in Power BI Desktop. Gebruiksscenario's voor R-visualisaties:

  • Dataminingtechnieken - Datamining is het proces van het vinden van afwijkingen, patronen en correlaties binnen grote datasets om uitkomsten te voorspellen.
  • Hiërarchische clustering - Een analysetechniek die vergelijkbare objecten groepeert in groepen die clusters worden genoemd.
  • Gegevens na het laden transformeren - Het standaardproces voor het extraheren van gegevens uit bronsystemen is Extractie, Transformatie en Laden (ETL). Vaak is het nodig om de gegevens te transformeren nadat deze in het datawarehouse zijn geladen. Met R kunt u datatransformaties direct uitvoeren, zoals het converteren van een datatype.
  • Facetten om extra dimensies aan een basisplot toe te voegen - Met facetrasters kunt u een plot splitsen in een matrix van panelen die allemaal een ingestelde waarde delen. Zie hieronder voor een voorbeeld:

r scripts

Raadpleeg de voor meer informatie over de bovenstaande gevallen Aanvullende R-bronnen sectie onderaan dit bericht.

Schakel R Scripting in

Selecteer bij het openen van Power BI Desktop R script visueel onder de visualisaties sectie:

r scripts

Het volgende bericht verschijnt waarin u wordt gevraagd "Scriptvisuals inschakelen." Lees de voorwaarden en selecteer Enable .

r scripts

Installeer R en R Studio

In de huidige status heeft Power BI geen ingebouwde R-scripts. Om de functionaliteit te gebruiken, moeten we de R-bibliotheek, alle R-pakketten die we bij de ontwikkeling willen gebruiken, en een IDE voor ontwikkeling installeren.

R installeren

1. Navigeer naar een van beide Microsoft R-toepassingsnetwerk or CRAN-opslagplaats

2. Download de nieuwste versie voor uw besturingssysteem (versie 3.5.1 bij het schrijven van dit bericht)

3. Sla het gedownloade bestand op uw computer op en voer "microsoft-r-open-3.5.1.exe" uit

4. Kies een doelmap en zorg ervoor Microsoft R Open, MRO, MKLen Visual C / C ++ Runtime 2015 zijn allemaal geselecteerd

5. kiezen voortzetten en voltooi de installatie

r scripts

R Studio installeren

1. Navigeren naar R Studio

2. Download de nieuwste versie voor uw besturingssysteem (versie 1.1.456 bij het schrijven van dit bericht)

3. Sla het gedownloade bestand op uw computer op en voer "RStudio-1.1.456.exe" uit

4. Kies een doelmap

5. kiezen volgende en voltooi de installatie

r scripts

Configureer Power BI om een ​​externe IDE te gebruiken

Nu we R en een IDE hebben geïnstalleerd, kunnen we Power BI configureren om R Studio te starten tijdens het scripten.

BI configureren:

1. Start Power BI Desktop

2. Ga naar: Dien in > Opties en instellingen > opties > R-scripting

3. Selecteer onder “Gedetecteerde R IDE's” R Studio

r scripts

Bij het maken van een aangepast dashboard is het best om overal een consistent thema te hebben. Bij de introductie van R-visuals wordt dit een beetje lastig, omdat R geen ingebouwde PBI-bestanden heeft, wat betekent dat we voor elke visual aangepaste RBG-waarden moeten invoeren om deze te laten matchen met onze bestaande kleurenpallet. We zullen Microsoft gebruiken, dat mensen in de gemeenschap herkent door uitzonderlijke R-scripts te publiceren die Power BI gebruiken. Ze zijn te vinden onder de R Script Showcase gedeelte van de Microsoft Community-site.

Pas uw R-script aan om Power BI Redmonder te gebruiken

1. Navigeren naar R Studio

2. Voer op de opdrachtregel in install.packages (c ("gdata", "ggmap", "ggplot2", "Redmonder")) om de volgende pakketten te installeren:

  • gdata - Verschillende R-programmeerhulpmiddelen voor gegevensmanipulatie
  • Ggmap - Maakt het gemakkelijk om rasterkaarttegels op te halen van populaire online kaartservices zoals Google Maps, OpenStreetMap, Kaarten van de meeldradenen plot ze met behulp van de ggplot2 kader
  • ggplot2 - Een systeem voor het 'declaratief' maken van afbeeldingen, gebaseerd op 'The Grammar of Graphics'. U geeft de gegevens op, vertelt 'ggplot2' hoe variabelen kunnen worden gekoppeld aan esthetiek en welke grafische primitieven moeten worden gebruikt, en het zorgt voor de details.
  • Redmonder - Biedt kleurenschema's voor kaarten (en andere grafische afbeeldingen) op basis van de kleurenpaletten van verschillende Microsoft-producten. Gevorkt van 'RColorBrewer' v1.1-2.

3. Nadat alle pakketten zijn geïnstalleerd, kunt u uw eerste R-script maken

4. Eerst hebben we enkele gegevens nodig:

r scripts

5. Maak uw gegevensset met de volgende waarden en noem deze alles

r scripts

6. Maak een nieuwe tegel en selecteer de R-visual

r scripts

7. Selecteer de gegevens die we zojuist hebben gemaakt

r scripts

8. Typ het volgende R-script en selecteer lopen:

r scripts

U zult zien dat de staafgrafiek een grijsschaal is en mogelijk niet goed past bij de rest van uw visuals. In plaats van elke afzonderlijke balk in kleur te coderen, onthoudt u dat we het R-pakket 'Redmonder' hebben gedownload. Hiermee kunnen we verschillende standaard Microsoft Power BI-kleurensjablonen rechtstreeks vanuit ons R-script selecteren.

r scripts

9. Typ het volgende en selecteer lopen:

r scripts

Merk op dat het staafdiagram nu een thema heeft volgens het standaard Power BI-kleurenschema:

r scripts

Nu je je eerste R-tegel in Power BI hebt gemaakt en hebt geleerd hoe je extra R-pakketten kunt importeren, bekijk je wat de Power BI-community nog meer te bieden heeft Microsoft's R Script Showcase.

Aanvullende R-bronnen

We hopen dat dit nuttig voor u was. Ga naar binnen en probeer het uit! Voor meer Dynamics 365-tips - zorg ervoor dat Abonneer je op onze blog!

Fijne D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.