In de blog van vandaag zullen we een proces verkennen dat bekend is bij veel van onze lezers: de basisconfiguratie van een gereed product in Dynamics 365. Dit omvat het instellen van het gereed product in de vrijgegeven productvorm, samen met een voorbeeld van een basisroute en stuklijst (BOM) die we kunnen gebruiken in het productieproces. Zoals u wellicht weet, kan de installatie (en het hele proces) zeker complexer zijn dan wat we hier behandelen. Ons doel vandaag is eenvoudigweg de stappen te schetsen die nodig zijn om aan de slag te gaan. We hopen dat je ervan gaat genieten…

 • Om te beginnen stellen we een vrijgegeven product op. Navigeren naar Productinformatiebeheer > Producten > Vrijgegeven producten - NieuwBij het instellen van een vrijgegeven product dat kan worden gebruikt in het productieproces, de Product type moet zijn ingesteld op item; de Product subtype Kan allebei Product or Product Master.

BOM

Merk op dat als uw omgeving geen andere bestaande producten heeft ingesteld, u voor dit voorbeeld een paar wilt maken die kunnen worden gebruikt voor de stuklijst die later in de post wordt ingesteld.

 • Om dit eindproduct als een materiaalsoort te definiëren, staat er een veld op de Monteur snel tabblad genoemd Productietype. Kiezen BOM uit het vervolgkeuzemenu:

BOM

 • Hoe stellen we een artikel zo in dat de masterplanning dit als een geplande productieorder ziet wanneer het masterplan wordt uitgevoerd? Nou, we moeten ook naar de Voorraad beheren tab bovenaan het vrijgegeven productformulier en klik op STANDAARD BESTELINSTELLINGEN. Hier vinden we de Standaard ordertype. Kiezen Produktie in het dropdown menu.

BOM

 • Nu we de basis voor het eindproduct hebben ingesteld, kunnen we verder gaan met het produceren van een routing en stuklijst en deze relateren aan ons eindproduct.
  • Routing wordt gebruikt om de bewerking (en) te definiëren die nodig is in de productie- en externe serviceprocessen - de bewerkingen die moeten worden uitgevoerd om het eindproduct te fabriceren of te assembleren.
  • De stuklijst (stuklijst) is het materiaal dat nodig en verbruikt is in het productieproces om het eindproduct te produceren.
  • Merk op dat u alleen Routing of BOM kunt instellen als u niet beide vereisten voor uw proces hebt; u kunt nog steeds een productieorder verwerken.
 • Als u wilt dat het "verbruik het materiaal" zoals gedefinieerd op de stuklijst bij de bewerking zelf, is het raadzaam om eerst de routing in te stellen, aangezien de route ons operatienummer (s) definieert. Als het in deze volgorde wordt gedaan, kan de bewerking van de route worden toegevoegd aan de stuklijst wanneer deze zijn ingesteld, waardoor het verbruik van de items die voor die bewerking zijn vereist mogelijk is. In sommige gevallen zijn bewerkingen mogelijk niet nodig op de stuklijst, omdat het materiaal altijd bij de eerste bewerking kan worden verbruikt. Als de bewerking niet is gedefinieerd op de stuklijst, gaat het systeem ervan uit dat het verbruik bij de eerste bewerking is.
 • Bij het instellen van een routering zult u ook merken dat een Route versie is nodig. Een manier om dit te bereiken is door naar de Monteur tab bovenaan het formulier voor vrijgegeven producten en klik op ROUTE. Zodra het routeformulier is geopend, klikt u op nieuwe < Route en routeversie.

BOM

 • Mogelijk moet u de routenummer als het volgnummer van uw systeem voor de route hiertoe is geconfigureerd; Voer vervolgens de Beschrijving en uw plaats die deze route gebruiken om de benodigde productiehandelingen te voltooien en klik vervolgens op OK.

BOM

 • Het hieronder weergegeven routeformulier wordt nu weergegeven; de versie wordt gedefinieerd in de bovenste helft van het formulier en de bewerkingen om alle taken uit te voeren die nodig zijn om het item te maken, worden gedefinieerd in het volgende gedeelte van het formulier.
  • Om het bouwen van de route te voltooien, moeten operaties en middelen vooraf worden gedefinieerd. Bronnen kunnen van vele soorten zijn en definiëren zaken als mensen of machines die de vereiste middelen voor de bewerking zullen definiëren. De werking kan ook worden gedefinieerd; dit zijn de taken die nodig zijn om een ​​item in uw productiefaciliteit te verwerken of te maken. We zullen hier niet in detail treden, omdat het de bedoeling is om dit eenvoudig te maken.
  • Bij het definiëren van de route hebt u op zijn minst nodig Operatie nr, die automatisch moet worden ingevuld, operatie, Volgende operatieen Routegroep; dan op de Benodigde bronnen tab, een Hulpbron moet worden gedefinieerd. Hierna volgt een voorbeeld van een route die is ingevoerd met drie bewerkingen.

BOM

 • Zodra de route is ingesteld, moet je goedkeuren de route; als de route niet is goedgekeurd, kan deze niet worden gebruikt voor de productieorder. Naast de goedkeuring kunt u ook de Activeren proces, waardoor deze route de standaardinstelling voor het product wordt en het niet langer nodig is om een ​​route te selecteren wanneer een productieorder wordt gemaakt. Wanneer er slechts één routeversie is voor het item / de site, Activeren is een goede praktijk.

BOM

 • Bij het instellen van de Stuklijst van de vrijgegeven productvorm, ontdekken we dat het systeem ook een vereist BOM-versie. Een manier om een BOM komt uit de vorm van het releaseproduct; op de Monteur Klik boven aan het formulier op BOM-versie knop. Zodra het stuklijst-formulier wordt geopend, klikt u op nieuwe < BOM- en BOM-versie.

BOM

 • Mogelijk moet u de Stuklijst nummer als het volgnummer van uw systeem voor de stuklijst is geconfigureerd om dit te doen; Naam en plaats moet worden ingevuld en klik vervolgens op OK.

BOM

 • De Stuklijst formulier wordt weergegeven (zie hieronder). Vul in het midden van het formulier de Stuklijst lijnen dat de materialen / items definieert die zullen worden gebruikt om ons eindproduct te bouwen.
  • Wanneer u het item toevoegt, hebt u minimaal de artikelnummer En elk product dimensie vereist, de magazijn als we niet markeren voor het verbruik van hulpbronnen, de hoeveelheid, per serie en eenheid van maat. Als u de stuklijst wilt koppelen aan een bewerking, kunt u dit doen op de Detail tabblad onderaan het formulier.

BOM

 • Zodra de stuklijst is opgesteld, moet u goedkeuren de BOM en uw BOM-versie; als de stuklijst niet is goedgekeurd, kan deze niet worden gebruikt voor de productieorder. Men kan ook de Activeren proces, waardoor deze stuklijst de standaardwaarde is voor het eindproduct, wat betekent dat het niet hoeft te worden geselecteerd wanneer een productieorder wordt gecreëerd. Wanneer er slechts één stuklijstversie is voor het item / de site, Activeren is een goede praktijk.

BOM

 • Bij het goedkeuren van de stuklijstversie, zoals hieronder getoond, kan men ook de ja / nee-optie op dit formulier gebruiken om de stuklijst goed te keuren.

BOM

 • Activeren de stuklijst zodat dit onze standaardversie voor de productieorder wordt.

Dat is het! Kortom, we hebben zojuist het afgewerkte goede product gemaakt en de parameters ingesteld om een ​​stuklijsttype toe te staan ​​en in productie te nemen. We hebben een eenvoudige route gebouwd om de activiteiten te definiëren die nodig zijn om ons product te bouwen en een stuklijst op te stellen om het productieproces in staat te stellen dit materiaal te consumeren. Nu kunnen we een productieorder instellen en het productieproces uitvoeren.

Wilt u uw productieoplossing naar een hoger niveau tillen? PowerObjects kan helpen! Leer meer over onze oplossingen voor de maakindustrie.

Fijne D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.