Nu Microsoft PowerApps, Power BI en Flow heeft gecombineerd om de basis van Power Platform te vormen, denkt u misschien dat het een administratieve nachtmerrie is om tussen de verschillende applicatiecentra te stuiteren. We hebben echter goed nieuws! In de blog van vandaag beschrijven we het nieuwe, uniforme Power Platform Administration Center dat nu in preview staat.

Het is verkrijgbaar bij https://admin.powerplatform.microsoft.com uw Office 365-inloggegevens gebruiken. Het ziet er zo uit:

krachtplatform

Het navigatievenster, dat bekend moet zijn bij gebruikers van Dynamics 365 versie 9 en hoger, bevat de belangrijkste gebieden voor het beheren van uw op Power Platform gebaseerde componenten.

krachtplatform

Laten we de verschillende secties verkennen:

De Help + ondersteuning sectie kunnen beheerders supporttickets maken en bekijken die ze mogelijk hebben met Microsoft-ondersteuning.

krachtplatform

De Analyse sectie biedt dashboards en belangrijke statistieken voor het meest voorkomende Power Platform omgevingen.

De Gemeenschappelijke gegevensservice voor apps sectie biedt informatie over de CDS-omgevingen die worden gebruikt voor Apps, evenals Dynamics 365-exemplaren:

krachtplatform

krachtplatform

krachtplatform

krachtplatform

De Microsoft Flow sectie toont verschillende analyses:

krachtplatform

krachtplatform

krachtplatform

krachtplatform

De Krachtige apps sectie bevat analyses zoals gebruiksstatistieken in verschillende regio's:

krachtplatform

krachtplatform

krachtplatform

omgevingen is de nieuwe term voor instanties en elk exemplaar wordt gemaakt onder een Azure Active Directory-tenant en is alleen toegankelijk voor gebruikers binnen die tenant. Omgevingen vertegenwoordigen partities voor de componenten die zijn gemaakt met Power Apps en kunnen worden gebruikt om apps met verschillende beveiligingsvereisten of gebruikersbestanden te scheiden.

krachtplatform

Als u een omgeving opent, gaat u naar de gegevensservice (bijvoorbeeld Dynamics 365 CE)

krachtplatform

De Gegevensbeleid sectie is een gebied waar nieuw beleid ter voorkoming van gegevensverlies kan worden gecreëerd en onderhouden. Dit beleid bepaalt welke gegevens met welke connector kunnen worden gedeeld, waardoor wordt bepaald wat in Flows en Apps kan worden gebruikt.

krachtplatform

En tot slot, de Admin geeft voor sectie brengt ons naar de bekende, individuele beheercentra. Bijvoorbeeld, de exemplaarkiezer voor Dynamics 365:

krachtplatform

Het Power Platform Admin Center is nog steeds in uitvoering en zal ongetwijfeld verschillende wijzigingen ondergaan om de tools en UI's van de verschillende platformonderdelen te verenigen. Maar het is een veelbelovende start, en hoewel dit alleen een tour op hoog niveau is geweest, kun je je in de toekomst verheugen op diepere duiken in de afzonderlijke gebieden.

Zorg dat je Abonneer je op onze blog voor meer Power Platform-updates!

Ondertussen is Happy D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.