We hebben verschillende blogposts in 2018 gewijd aan Microsoft Flow vanwege de geweldige mogelijkheid om workflows snel te automatiseren met een no-code / low-code aanpak. Als je ons recente bericht over het bouwen van Flows niet binnen enkele minuten hebt gelezen, alsjeblieft check it out - het is je tijd waard!

De post van vandaag is gewijd aan die van Flow En operator, die het automatiseringspotentieel van onze workflows vergroot. In bepaalde bedrijfsscenario's willen we dat de actie die we ondernemen op meerdere controles is gebaseerd, bijvoorbeeld als voorwaarde A waar is EN voorwaarde B ook waar is, onderneem dan actie, anders geen actie. Laten we om dit te illustreren een realistisch scenario overwegen.

Laten we zeggen dat we een dakdekkerbedrijf hebben; een van onze hoofdtaken is het sturen van onze technici om daken op schade te inspecteren. Terwijl de technici het dak inspecteren, markeren ze Ja or Nee op verschillende vragen in een inspectiechecklist op hun mobiele apparaat. Laten we vervolgens zeggen dat als ze bijvoorbeeld watervlekken vinden (toestand A) EN ze ook waterlekken vinden (toestand B), we de klant automatisch een e-mail willen sturen met de suggestie dat de beste manier om mogelijke toekomstige watergerelateerde te voorkomen problemen zijn door slimme sensoren op hun dak te installeren. Hier is hoe we dit kunnen bereiken met een Flow.

1. We activeren onze Flow wanneer een record wordt gemaakt. In ons geval maken we een Inspectiecontrolelijsten record.

stroom

2. Vervolgens hebben we een nodig Voorwaarde. Klik op om er een te maken Nieuwe stap> Conditiecontrole.

stroom

Nu willen we in dit geval twee voorwaarden toevoegen. Met Flow worden meerdere voorwaarden toegevoegd geavanceerde modus in de vorm van een formule. Wees niet geïntimideerd! Gewoon omdat we ingaan op geavanceerde modus betekent niet dat we iets doen, vooral technisch of geavanceerd - we zijn gewoon de formule aan het aanpassen, wat alleen in deze modus kan worden gedaan. De volgende stappen bieden een eenvoudige manier om een ​​formule voor onze te genereren En staat.

3. Laten we de eerste voorwaarde toevoegen: is onze vr_waterleaks veld gelijk aan waar? Hier hebben we een aantal zeer eenvoudige code nodig om een ​​te definiëren waar waarde: @equals (triggerBody ()? ['vr_waterleaks'], true).

stroom

4. Zoals eerder vermeld, is de manier om meerdere voorwaarden hard te coderen door te klikken Bewerken in geavanceerde modus. Eens in geavanceerde modus, kopieer de code van de vorige voorwaarde (stap 3) zonder de "@": @is gelijk aan (triggerBody ()? ['vr_waterleaks'], true). U hebt dit nodig in stap 7.

5. Om onze tweede voorwaarde toe te voegen, gaan we terug naar Bewerken in basismodus, wis de voorwaarde gemaakt in Stap 3 en maak de tweede voorwaarde: is onze Waterkleuring veld gelijk aan waar? Nogmaals, we hebben een aantal zeer eenvoudige code nodig: @equals (triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], true).

stroom

6. Nu moeten we de twee voorwaarden combineren. Terwijl u nog steeds de tweede voorwaarde bekijkt, klikt u nogmaals op Bewerken in geavanceerde modus. Voeg aan het begin van de code een toe En clausule door 'en(,"Tussen"@"En"is gelijk aan. ”Het zou er nu zo uit moeten zien Na kolom:

voordat

Na

@equals(triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], waar) @en(,is gelijk aan(triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], waar)

7. Plak vervolgens de code voor de eerste voorwaarde (gekopieerd in Stap 4) tussen 'en("En",is gelijk aan.'Het zou er nu uit moeten zien Na kolom:

voordat

Na

@en (, is gelijk aan(triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], waar) @en(is gelijk aan (triggerBody ()? ['vr_waterleaks'], true), is gelijk aan(triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], waar)

8. Voeg ten slotte een haakje toe - ')"- tot het einde van de formule. Het zou er nu uit moeten zien Na kolom:

voordat

Na

@and (is gelijk aan (triggerBody ()? ['vr_waterleaks'], waar), is gelijk aan (triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], waar) @and (is gelijk aan (triggerBody ()? ['vr_waterleaks'], waar), is gelijk aan (triggerBody ()? ['vr_waterstaining'], waar))

9. Raken <Opslaan> en je bent helemaal klaar met het maken van een En clausule die een actie uitvoert die u definieert als en alleen als aan beide voorwaarden is voldaan.

Hopelijk kunt u denken aan veel toepassingen voor deze Flow-operator in uw eigen organisatie. Bezoek onze voor meer informatie over Flow website. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een Flow-klasse, bieden we twee verschillende Power Apps- en Flow-cursussen: één richt zich op Model-apps en een op Canvas-apps.

Happy Flow'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.