In de blog van vandaag delen we enkele nuttige tips voor het debuggen van Dynamics 365-code in Microsoft Visual Studio. De overgang van de oude MorphX-foutopsporing naar de Visual Studio-foutopsporing bracht veel nieuwe functies met zich mee die aanzienlijk kunnen helpen bij het foutopsporingsproces. Terwijl we probeerden deze nieuwe functies te documenteren, begonnen we een handvol handige tips op te merken (en dus samen te stellen) die we tegenkwamen tijdens het gebruik van Visual Studio om D365-code te debuggen. Zij zijn:

1. Breekpuntvenster

2. Voorwaardelijke breekpunten

3. Pin Data Tips

4. Objecten buiten bereik

5. Bekijk retourwaarden voor functies

Laten we elk in detail bekijken ...

1. Breekpuntvenster

Wanneer je je door een aantal verschillende objecten dieper in een complexe code verdiept, eindig je onvermijdelijk met een of twee breekpunten die continu worden geraakt. Als u het breekpunt verwijdert, moet u terugkomen en het opnieuw vinden, wat een gedoe is. Gebruik daarom in plaats van het breekpunt eenvoudigweg te verwijderen breekpunten venster, zoals hieronder getoond. Dit venster toont alle breekpunten die u hebt ingesteld, maar - en dit is cruciaal - kunt u ze uitschakelen zonder ze uit te schakelen door eenvoudig het vinkje te verwijderen. Om een ​​breekpunt opnieuw in te schakelen, vink je het gewoon opnieuw aan.

debugging

2. Voorwaardelijke breekpunten

Het is vaak moeilijk of tijdrovend om een ​​specifieke status voor uw huidige foutopsporingssessie opnieuw te maken. Daarom is het de moeite waard om te overwegen of het gebruik van voorwaardelijke breekpunten kan helpen. Klik met de rechtermuisknop op een breekpuntpictogram (de rode ballen) en kies Voorwaarden uit het menu. In de Breekpuntinstellingen venster, kunt u ervoor kiezen om een ​​voorwaardelijke uitdrukking te maken waarin het breekpunt de uitvoering alleen zal stoppen als de voorwaarde waar is. U kunt ook kiezen Hit aantal, waarbij een breekpunt de uitvoering onderbreekt na een bepaald aantal hits. Een andere beschikbare optie is om een ​​actie te maken waarmee een bericht wordt vastgelegd in het uitvoervenster.

debugging

3. Pin Data Tips

Bij het debuggen van code is het handig om over een specifieke variabele te kunnen bewegen om de huidige waarde te zien. Nog nuttiger is om de gegevenstip voor de variabele vast te pinnen, zodat u snel toegang hebt tot de waarde ervan. Om de gegevenstip vast te zetten, klikt u op het pin-pictogram (punaise) terwijl u erover zweeft. Hierdoor wordt de waarde automatisch weergegeven zonder dat u over de variabele hoeft te bewegen. U kunt meerdere variabelen vastpinnen.

4. Objecten buiten bereik

Wanneer een variabele buiten bereik valt in de Horloge venster, ziet u misschien dat het grijs wordt weergegeven. U kunt deze variabelen buiten het bereik volgen door een te maken Object ID voor hen in de Horloge venster. Hier is hoe:

  • Stel een breekpunt in de buurt van een variabele die u wilt volgen.
  • Stop het breekpunt bij uw variabele.
  • Zoek variabele in de locals venster (Debug > Windows > locals), klik met de rechtermuisknop op de variabele en selecteer Maak Object ID.

debugging

  • Klik met de rechtermuisknop op de variabele Object ID en kies Voeg horloge toe:

debugging

5. Bekijk retourwaarden voor functies

Om de retourwaarden voor uw functies te bekijken, kijkt u naar de functies die worden weergegeven in de Autos om de retourwaarde voor elke functie te bekijken en te controleren of de functie waarin u bent geïnteresseerd al is uitgevoerd:

debugging

Hopelijk zijn deze tips en trucs net zo nuttig voor u als voor ons. Ze kunnen zeker de foutopsporing D365-code in Visual Studio een beetje eenvoudiger maken. Zorg dat je Abonneer je op onze blog voor meer tips en trucs!

Veel plezier met debuggen!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.