Wist u dat Dynamics 365 voor Finance and Operations bepaalde prijsvoordelen biedt aan klanten? Omdat niet alle organisaties voldoende gebruikers hebben om in aanmerking te komen voor verlaagde tariefstructuren en onderhandelingen, het concept van overeenkomsten presenteert een meer concurrerende markt voor middelgrote en kleine bedrijven. In de blog van vandaag leggen we uit hoe u deze kunt gebruiken overeenkomsten om uw loyaliteit te benutten en een concurrentievoordeel te behalen.

Wanneer correct gepland, deze overeenkomsten kan de koopkracht positief beïnvloeden indien gecategoriseerd en gecombineerd met een hoeveelheid of een vergelijkbaar productaanbod. In beide Sales en marketing en Inkoop en sourcing modules overeenkomsten worden aangeboden om een ​​logboek bij te houden en transacties bij te houden die specifiek zijn voor elk type toezegging. En aangezien deze worden aangeboden op de Verkoop kant en Koop nu jouw kant, zoals hieronder getoond, kunt u ze niet alleen gebruiken voor uw klantenbestand om mogelijk extra marktaandeel te winnen, maar ook voor verplichtingen die u met uw eigen leveranciers wilt aangaan!

overeenkomsten

overeenkomsten

Zodra een nieuw overeenkomst is gestart, moet u een selecteren classificatie, zoals hieronder getoond. Net als bij andere gebieden binnen Dynamics 365, zijn deze classificaties bedoeld om u in staat te stellen overeenkomsten te groeperen voor rapportage en analyse. U kunt elke gewenste classificatie kiezen, maar hier zijn enkele aanbevelingen:

  • Voor verkopen wilt u misschien overeenkomsten overwegen die zijn verdeeld op basis van de consumentengrootte (bijvoorbeeld Groot, Middenbereik en Kleine markt). Rapportage per marge en inzicht in waar uw winst vandaan komt in plaats van alleen te focussen op verkoopdollars, kan nuttig zijn voor toekomstige marketingcampagnes.
  • Voor aankopen wilt u misschien classificeren overeenkomsten geografisch door Noord-Amerika op te splitsen in kwadranten (bijvoorbeeld West, Centraal, Noordoost, Zuidoost). Deze classificaties maken mogelijk geconsolideerd transport en sourcing mogelijk.

Nogmaals, de classificaties zijn grenzeloos van opzet om flexibiliteit voor alle gebruikers te bieden.

overeenkomsten

overeenkomsten

Na het classificeren van uw overeenkomsten, is de volgende stap het definiëren van geldigheidsdatums. Bij het definiëren van een Ingangsdatum en Uiterste vervaldatum, zijn de overeenkomst en alle releases die zijn gemaakt in combinatie met een specifiek record beperkt tot deze datums. In tegenstelling tot andere datums binnen Dynamics 365 bieden deze datums een vaste periode waarin inkooporders en verkooporders kunnen worden uitgegeven. Dit kan beide partijen bij elke transactie ten goede komen door ervoor te zorgen dat geen enkel aanbod verder wordt uitgebreid dan gewenst.

overeenkomsten

Vervolgens een Standaard commitment type moet worden geselecteerd. Elke optie wordt hieronder gedefinieerd, maar in het algemeen moet een overeenkomst onderscheid maken tussen waarde (prijs) en hoeveelheid.

  • Producthoeveelheidsverbintenis - Een overeenkomst om een ​​specifieke hoeveelheid producten te kopen. Regels die dit type verplichting gebruiken, worden gedefinieerd door een artikelnummer, evenals door de overeengekomen hoeveelheid en eenheid. De Bedrag veld is niet beschikbaar.
  • Productwaarde commitment - Een overeenkomst om specifieke producten te kopen voor een specifiek bedrag. Regels die dit type verplichting gebruiken, worden gedefinieerd door een artikelnummer en door het overeengekomen bedrag (prijs). De Aantal en Eenheid velden zijn niet beschikbaar.
  • Productcategorie waarde commitment - Een overeenkomst om producten uit een specifieke verkoopcategorie te kopen voor een specifiek bedrag. Regels die dit type verplichting gebruiken, worden gedefinieerd door een verkoopcategorie in de hiërarchie van verkoopcategorieën en door een bedrag. De Aantal en Eenheid velden zijn niet beschikbaar.
  • Waarde commitment - Een overeenkomst om een ​​product in een inkoopcategorie voor een specifiek bedrag te kopen. De Aantal en Eenheid velden zijn niet beschikbaar.

overeenkomsten

Nu de vereisten zijn geselecteerd, kunnen de regels worden gedefinieerd met betrekking tot welke item (s), categorieën of bedragen moeten worden beschouwd in het licht van het gedefinieerde vastleggingstype. Bij selectie van deze typen zijn verschillende velden beschikbaar, maar de vereiste definitie moet binnen elke regel liggen.

Bovendien binnen Lijndetails, toegevoegde functionaliteit kan worden gebruikt om de limieten binnen de overeenkomst verder te beheersen. Vergelijkbaar met de datums, zullen de optionele elementen hieronder de flexibiliteit tussen de gedefinieerde waarde of hoeveelheid belemmeren, wat inherent is als het wordt uitgesloten.

  • Max wordt afgedwongen - Tuimelschakelaar die bepaalt of de totale hoeveelheid of hoeveelheid voor alle orderregels de hoeveelheid of hoeveelheid kan overschrijden die is opgegeven in de gerelateerde verplichting.
  • Minimaal vrijgavebedrag en Maximale vrijgavebedrag - Als bedragen in deze velden zijn opgegeven, wordt een bericht weergegeven als u een orderregel wijzigt waardoor de orderregel verschilt van de gerelateerde verplichting.
  • Prijs en korting zijn vast - Tuimelschakelaar die bepaalt of de prijs op een orderregel en de prijs op de gerelateerde verplichting kunnen verschillen. Als de prijs op de orderregel wordt gewijzigd, is de link naar de verplichting verbroken. Als de link is verbroken, draagt ​​de orderregel niet bij aan de nakoming van de verplichting.
  • Uitsluiten van korting - Tuimelschakelaar die bepaalt of u artikelen ook kunt uitsluiten van bonusberekeningen wanneer u deze opgeeft in de verkoopovereenkomst of de verkooporder. Deze functie is beschikbaar voor kortingen die in de loop van de tijd zowel op één factuur als op meerdere facturen zijn gebaseerd.

overeenkomsten

De uitvoering van elke overeenkomst kan ook worden bekeken binnen de Lijndetails. Uiteindelijk is dit de reden voor het Fulfillment-rapport op de gebiedspagina van elke module. Het rapport kan worden gefilterd op type verplichting, artikel, klant, leverancier, enz., Maar de gerapporteerde waarden zijn bedoeld om een ​​snel overzicht te geven van al deze waarden.

Nadat alle vereiste invoer is ingevoerd, kan de overeenkomst worden bevestigd om te formaliseren in Dynamics 365 en een journaal te maken dat naar de andere partij kan worden verzonden. Deze bevestigingsstap is nodig omdat overeenkomsten standaard een Status of In de wacht:

overeenkomsten

Na bevestiging hebt u de optie om de overeenkomst als te markeren effectief of laat het In de wacht. Omdat goedkeuringen mogelijk via workflows moeten worden opgenomen, kan de effectiviteit later komen. Eenmaal actief, kan de overeenkomst echter worden uitgevoerd zolang de geldigheidsperiode geldig is.

Elk bijhouden en bijhouden van berekeningen met betrekking tot de juiste overeenkomsten, elk order vrijgeven moet rechtstreeks uit de overeenkomst worden gecreëerd. Als ze worden vrijgegeven, worden ze vrijwel identiek afgehandeld met standaard verkoop- en inkooporders, met uitzondering van de relatie die wordt onderhouden bij de release met het type commitment. Het extra voordeel van het koppelen ervan treedt op wanneer releases worden gemaakt of bijgewerkt. De vereisten van de overeenkomst worden vergeleken met de vrijgaveorder of wijzigingen; als ze niet uitlijnen, treedt er een fout en een harde stop op.

Voorbeeld 1: order vrijgeven probeert buiten de geldigheidsdatums te worden gemaakt (notafout bovenaan het scherm).

overeenkomsten

Voorbeeld 2: Aantal wijziging overschrijdt max. overeenkomst (opmerking dialoogvenster).

Samenvattend bieden overeenkomsten extra functionaliteit voor veel gebruikers, klanten en leveranciers. Loyaliteit kan worden aangewend voor kleinere organisaties met minimale uitgaven, grotere bedrijven met beperkte aankopen en een verscheidenheid aan andere. Laat grootte of breedte niet uw koopkracht bepalen. Beïnvloed uw prijzen en bepaal uw bestemming!

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.