Elk bedrijf moet zijn Cash Flows en Accounts Receivable (AR) -saldi effectief beheren. Microsoft Dynamics 365 voor Finance and Operations (F&O) krediet- en incassobeheerfunctionaliteit biedt een veelzijdige werkruimte om inzichten in - en follow-ups die nodig zijn op - klantensaldi te vergemakkelijken, evenals toegang tot gerelateerde klanttransactieprocessen. Goed nieuws: wanneer u in D365 F&O werkt, hebt u al volledige toegang tot de functies voor klanttegoed en incasso! Dit is wat je misschien mist ...

Wat kunt u doen binnen de werkruimte Klanttegoed en incasso's?

Heel veel! Dit is echt een van de meest volledig ontwikkelde kant-en-klare one-stop-shop werkplekken in D365 F&O. Zoals alle werkruimten, kunt u deze personaliseren zodat alleen de informatie wordt opgenomen die u nodig hebt. De beschikbare functionaliteit van Klanttegoed en Incasso omvat:

  • Klantverouderingsanalyse
  • Klantafschriften en vergoedingen
  • Verzameling brieven
  • Creëren en volgen van krediet- en incasseactiviteiten
  • Krediet- en incassobonnen
  • Analyse kredietlimiet klant
  • Incassozaken die worden gebruikt om activiteiten en follow-ups bij te houden die nodig zijn voor een specifieke incasso-inspanning

Hier is slechts een kort overzicht van de functionaliteit op de werkruimte en enkele "wist je dat?”Tips over wat u kunt doen in de werkruimte Klantkrediet en incasso.

Hoe krijg ik toegang tot de werkruimte Klanttegoed en incasso's?

Binnen Dynamics 365selecteer workspaces > Klantenkrediet en incasso's.

collecties beheren

Er verschijnt een uitgebreide werkruimte met alle dingen die te maken hebben met AR-tegoed en collecties! We zullen het hieronder in meer detail onderzoeken.

collecties beheren

Laten we beginnen met de Mijn werk tab. Selecteer de Bedrijfsinfo waarvoor u klantkrediet en incasso-informatie wilt bekijken. U hoeft niet in te loggen op het account van het bedrijf dat u wilt beoordelen - u kunt elk bedrijf selecteren vanuit de werkruimte in het bedrijf waar u momenteel bent ingelogd! Merk op dat in plaats van het selecteren van een Bedrijfsinfo om te bekijken, zou je een kunnen selecteren Klantenrekening.

collecties beheren

Gebruik de Samenvatting tel tegels om een ​​snel aantal open taken en transacties te zien. Als u op een afzonderlijke tegel klikt, krijgt u toegang tot specifieke vensters binnen D365 van waaruit u de vereiste taken of transactieverwerking kunt bekijken of voltooien. Selecteer de informatie pictogram om de laatste keer te zien dat de tellingstegel is vernieuwd. Klik Begin nu met updaten om de tellingstegels op de werkruimte onmiddellijk te vernieuwen.

collecties beheren

collecties beheren

In de Saldi gebied van de werkruimte, gebruik de Definitie van de verouderingsperiode veld om het specifieke te selecteren veroudering periode je bent geïnteresseerd in bekijken. Let op: in D365 F&O kunt u er zoveel definiëren veroudering periodes omdat u de klantinformatie van uw bedrijf moet analyseren.

collecties beheren collecties beheren collecties beheren

Beweeg op een van de weergegeven afbeeldingen over een emmer om aanvullende informatie over de veroudering te bekijken of ga door naar de onderliggende gegevens. Merk op dat u ook individuele verouderingsemmers in de weergave kunt in- of uitschakelen, zodat u zich alleen op de gewenste gegevenssubset concentreert.

collecties beheren collecties beheren

Gebruik de Collecties gedeelte van uw werkruimte om specifieke gedetailleerde lijsten met informatie over uw klanten te bekijken. Binnen Oude saldi, kunt u visuele indicatoren definiëren, zoals hieronder weergegeven, die u helpen snel in te zoomen op specifieke details, zoals Saldo. U kunt ook verschillende acties uitvoeren die betrekking hebben op die records, zoals E-mail verklaring aan contact - rechtstreeks vanuit de lijstweergave.

collecties beheren

Wanneer u klikt op E-mail verklaring aan contact, wat u kunt doen vanuit veel van de Collecties bekeken, creëert het een klantverklaring in Excel. Zoals hieronder wordt getoond, bevat deze sjabloon een Saldo samenvatting tabblad en een Gedetailleerde transacties Tab.

collecties beheren

collecties beheren

Om ervoor te zorgen dat de e-mail correct wordt verzonden:

  • Onder Contactgegevens, zorg ervoor dat een primair e-mailadres wordt geïdentificeerd
  • Onder Krediet en incasso's, maak een specifiek Collecties contact met een bijbehorend e-mailadres

collecties beheren

Eindelijk, gebruik Links om snel toegang te krijgen tot lijsten, transactievensters, rapporten en instellingen die u nodig vindt om uw klantentegoed en collecties te beheren.

collecties beheren collecties beheren

Mis je informatie of vind je meer informatie over de werkruimte dan je nodig hebt? Klik OPTIES> PERSONALISEER> Personaliseer dit formulier om uw werkruimteweergave zo aan te passen dat deze exact de informatie biedt die u nodig hebt. Dit stelt u in staat om uw klantrekeningen effectief te beheren - zonder ontwikkeling!

collecties beheren

Zijn Analytics en / of KPI's beschikbaar voor de werkruimte?

Zeker weten! Microsoft heeft via Power BI een aantal geweldige analyses geleverd die u aan uw werkruimte kunt toevoegen om krachtige inzichten in uw klantaccountsaldi te krijgen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende analyses en KPI's die beschikbaar zijn voor beheer Klantenkrediet en incasso's.

Collecties overzicht

collecties beheren

Kredietoverzicht

collecties beheren

Kredietlimietoverzicht

collecties beheren

Bedrag boven kredietlimiet Overzicht

collecties beheren

Saldooverzicht

collecties beheren

Verouderde saldi Overzicht

collecties beheren

Verwacht betalingsoverzicht

collecties beheren

Afschrijvingen Overzicht

collecties beheren

Collecties overzicht

collecties beheren

Collectiebrief Overzicht

collecties beheren

Dat is het voor onze tour. Zoals u ziet, kan de Microsoft D365 F&O Credit & Collections-werkruimte u helpen uw klantcollecties effectief te beheren en uiteindelijk uw cashflows te verbeteren! Bekijk de werkruimte en gerelateerde analyses en personaliseer deze om het beste te werken met hoe u uw klantaccountsaldi moet analyseren en beoordelen.

Voor meer handige tips en trucs, Abonneer je op onze blog!

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.