Microsoft heeft onlangs een aantal behoorlijk belangrijke - en opwindende aangekondigd! - licentiewijzigingen met betrekking tot opslagtoewijzingen en -kosten, evenals extra sandbox- en productie-instanties. In de post van vandaag zullen we u door deze veranderingen leiden en hoe deze een positieve invloed kunnen hebben op uw organisatie.

licentie

Sinds de oprichting van Dynamics 365 stond het licentiemodel van Microsoft toe om de opslagtoewijzingen voor Dynamics 365 Online in brokken te vergroten - een extra 10 GB voor elke 20-gebruiker met volledige toegang - en kosten aan te rekenen voor elke extra GB aan databaseopslag die nodig is. Bovendien brachten ze een vergoeding in rekening voor elke extra productie- of niet-productie-instantie. Nou, dat gaat allemaal veranderen ...

Vanaf april 1st, Microsoft evolueert hoe ze extra opslag en instanties toewijzen, categoriseren en in rekening brengen voor Dynamics 365 Enterprise Edition en PowerApps.

Opslagruimte

Als het gaat om opslag voor Dynamics 365, gaat Microsoft wat momenteel bekend staat als "Databaseopslag" in drie afzonderlijke emmers splitsen - Databasecapaciteit, Bestandscapaciteit en Logcapaciteit - en categoriseren onder de Common Data Service (CDS), dat is de onderliggende service voor Dynamics 365.

  • Databasecapaciteit bestaat uit metadata.
  • Bestandscapaciteit verwijst naar bijlagen.
  • Logcapaciteit verwijst naar logbestanden die in het systeem zijn gemaakt.

Momenteel hebben klanten standaard recht op 10 GB opslag en ontvangen ze een extra 10 GB opslag voor elke 20 full-access gebruiker. Extra databaseopslag kan worden gekocht voor $ 5 / GB / maand.

In de toekomst zullen gebruikers standaard 10 GB aan databasecapaciteit, 20 GB aan bestandscapaciteit en 2 GB aan logcapaciteit krijgen en incrementele capaciteit krijgen voor elke gebruiker met volledige toegang: 250 MB databasecapaciteit, 2 GB aan bestand en geen extra logcapaciteit per gebruiker met volledige toegang. Extra opslag kan worden gekocht voor $ 40 / GB / maand voor de database, $ 2 / GB / maand voor het bestand en $ 10 / GB / maand voor logboekcapaciteit, op basis van behoefte.

Vandaag Geëvolueerde structuur
Opslagruimte Database Dien in Log
Standaard 10 GB-databaseopslag 10 GB 20 GB 2 GB
recht 5 GB / 20 gebruikers met volledige toegang 250 MB / gebruiker met volledige toegang 2 GB / gebruiker met volledige toegang Geen
Extra opslagkosten $ 5 / GB / maand $ 40 / GB / maand $ 2 / GB / maand $ 10 / GB / maand

Een paar dingen om op te letten:

  • Let goed op de term 'volledige gebruiker'. Als uw organisatie een licentie voor Teamleden heeft, kunnen er gevolgen zijn voor uw opslagtoewijzing.
  • Wees gerust, er is een eenvoudige methode om het gebruik van opslagbakken bij te houden. Microsoft zal een rapport verstrekken dat het gebruik toont, zowel algemeen als per instantie. Vanaf april 1st, is dit rapport toegankelijk via Power Platform-beheercentrum, Onder het Analyse gebied.

Aanvullende instanties

Het andere dat in april verandert, is hoe extra sandbox- en productie-instanties worden afgehandeld. In het verleden moesten klanten die extra Dynamics 365-exemplaren wilden, per extra exemplaar betalen - $ 150 / maand voor een sandbox-exemplaar en $ 500 / maand voor een productie-exemplaar. Met dit geëvolueerde model kunt u dit nu echter wel hebben zoveel exemplaren als je wilt - productie of sandbox - zolang u over de capaciteit beschikt (minimaal 1 GB moet een nieuwe instantie vrij kunnen maken). Het is niet nodig om extra exemplaren te kopen. Dit is enorm!

Huidige klanten

Huidige klanten hebben twee keuzes: op elk moment na april 1 converteren naar het ontwikkelde modelst of blijf op het huidige model tot de volgende verlenging. Er is echter geen mix van modellen - met andere woorden, elke organisatie als geheel moet het huidige model blijven gebruiken of overschakelen naar het nieuwe model. Houd er rekening mee dat klanten die geen extra opslag of exemplaren kopen, geen last hebben.

Voordelen

Dit nieuwe opslag- en licentiemodel heeft een aantal geweldige voordelen:

  • Klanten zullen nu (via het rapport in het Power Platform-beheercentrum) precies zien wat hun gegevens opgebruikt: bestandsopslag, logopslag of databaseopslag.
  • Het is niet langer nodig om extra exemplaren van Dynamics 365 te kopen, zolang de capaciteit er is voor een extra omgeving - dit kan klanten veel geld besparen!
  • Extra opslag wordt verhoogd door een gebruiker met volledige toegang die u licentieert, niet door blokken van 20-gebruikers. Als u in het verleden 19-gebruikers had, ontving u nog steeds alleen de standaardopslag van 10 GB. Nu wordt uw opslag verhoogd voor elke gebruiker met volledige toegang die wordt toegevoegd.

Zoals u kunt zien, zijn dit vrij belangrijke wijzigingen. Veranderingen in zaken als licenties, opslag en toewijzing van gebruikers vliegen vaak onder de radar, maar in dit geval zijn deze opwindend en mogelijk zeer impactvol.

Zorg dat je Abonneer je op onze blog om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates.

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.