Komt in de 2019-release van april van Dynamics 365 voor Finance and Operations (D365 F&O) is een zakelijke evenementgestuurde architectuur. Het bericht van vandaag zal onderzoeken wat dat betekent.

In de verbonden wereld van vandaag werken consumenten-apps en zakelijke apps samen om een ​​end-to-end gebruikerservaring te bieden. Het is tegenwoordig bijna onmogelijk voor een bedrijf om slechts één softwareproduct te gebruiken om aan alle zakelijke behoeften te voldoen. In D365 F&O zijn er veel mechanismen beschikbaar om zowel synchrone als asynchrone integratie en gegevensuitwisselingsmogelijkheden met de buitenwereld te bieden. De lijst bevat maar is niet beperkt tot:

  • OData-gebaseerde integratie
  • Aangepaste services
  • Batch-API's
  • CDS (gemeenschappelijke gegevensdiensten)

Alle bovenstaande opties zijn beschikbaar om verschillende integratiescenario's te realiseren. Tot nu toe is er niets dat enige polling-mogelijkheid voor D365 F&O kan bieden. Zelfs als dit het geval is, zal het waarschijnlijk niet efficiënt presteren omdat de externe toepassing D365 F&O binnen een gedefinieerde tijdsperiode blijft pollen, waardoor onnodige OData- en / of serviceaanvragen worden veroorzaakt.

Waarom hebben we zo'n vermogen nodig? Denk aan een scenario wanneer een pakbon van een verkooporder wordt geboekt en deze verondersteld wordt een uitvoeringsproces in de magazijntoepassing te activeren. Of overweeg een ontvangst van een retourorder die het claimproces in realtime moet activeren in het claimbeheersysteem. Om te weten of de specifieke bedrijfsfunctie is opgetreden in D365 F&O, moet de externe toepassing continu de OData / Service-eindpunten pollen (of aanroepen) om de status van het bedrijfsdocument te controleren of een tabelrecord op te vragen.

Het goede nieuws is dat de hierboven beschreven problemen zullen worden opgelost wanneer Microsoft in de 2019-release van april een Event-driven integratieframework biedt. Dit is een veel betere oplossing dan polling, waarvoor de meeste bedrijven aangepaste oplossingen moeten ontwikkelen.

Voor alle duidelijkheid: de hierboven genoemde integratie-opties gaan nergens heen. Het nieuwe event-driven framework zal samenwerken met bestaande opties voor elk integratiescenario. Deze nieuwe mogelijkheid biedt een raamwerk waarmee bedrijfsprocessen in D365 F&O een bedrijfsevenement kunnen activeren. Externe bedrijfsprocessen zullen zich abonneren op die bedrijfsgebeurtenissen - hoogstwaarschijnlijk met behulp van Azure-gebeurtenisrasters (een Azure-service) van D365 F&O om een ​​melding te ontvangen wanneer ze zich voordoen. De externe app roept de OData- of Service-eindpunten alleen op in D365 F&O wanneer deze de huidige gegevensstatus echt moet weten of een daaropvolgende bedrijfsactiviteit buiten D365 F&O moet activeren. De zakelijke evenementen kunnen ook worden gebruikt als "triggers" in de D365 F&O connector.

Gebeurtenisgestuurd

Aanvullende mogelijkheden zoals beschreven in de toelichting bij 19-release van april:

  • Zakelijke evenementen worden geconfigureerd door beheerders. Geen codering en implementatie vereist.
  • Toepassing zakelijke evenementen.
  • Workflow zakelijke evenementen.
  • Business event framework: voor partner- en klantgedefinieerde evenementen.
  • Ondersteuning voor Event Grid (een azuurblauwe service) voor meer scenario's voor integratie tussen applicaties.
  • Microsoft Flow- en LogicApps-connectoren.

Zorg dat je Abonneer je op onze blog voor de nieuwste Dynamics 365-updates.

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.