In de blog van vandaag beschrijven we enkele updates en verbeteringen die te vinden zijn in de Dynamics 365 2019-release van april. Meer in het bijzonder zijn deze verbeteringen van toepassing op Finance and Operation en bevinden ze zich in verschillende modules voor distributie en handel.

distributie

Optimalisatie van inventarisprestaties

Om te beginnen zijn alle inventarisbewerkingen en directe opzoekingen gewijzigd om de systeemprestaties te verbeteren. We weten allemaal dat sommige van die functies kunnen worden uitgevoerd vanuit verschillende vormen binnen verschillende modules binnen Finance and Operations, en in het verleden was dit een beetje een langzaam proces vanwege de reactietijden. Deze verbetering heeft de systeemprestaties geoptimaliseerd en zorgt voor een betere ervaring voor de eindgebruiker.

UOM-conversie voor productvarianten

Hierna volgt een verbetering van de UOM-conversies op productniveau. Met deze release zijn die eenheidconversies uitgebreid en kunnen ze nu worden opgenomen in de module voor magazijnbeheer. Als het gebruik hiervan gewenst is in de module Magazijnbeheer, zijn parameters om deze functionaliteit in te schakelen toegevoegd aan de parameters voor Productinformatiebeheer op het weergegeven algemene tabblad, zoals weergegeven:

distributie

Naast de bovenstaande UOM zijn er ook nieuwe parameters om UOM-conversies op variantniveau voor een specifieke productmaster in te schakelen, indien gewenst. Deze instelling vindt u op het algemene tabblad onder de groep Productvarianten, zoals hier wordt weergegeven:

distributie

Vanggewicht productverwerking met magazijnbeheer

Het volgende dat we in de release van april zullen vinden, zijn verbeteringen om de verwerking van vangstgewichtproducten met Warehouse Management op te nemen. Vangstgewichtproducten gebruiken twee maateenheden, één voor inventaris, zoals ounces of pond, en een vangstgewichtseenheid, zoals doos, elk of pallet. Dit stelt de gebruiker in staat om de inslag op het vangstgewichtniveau uit te voeren (bijv. Pallet), maar toch de uitgaande verkoop vast te leggen tijdens het picken of verpakken met de vangsthoeveelheid van de doos.

Vereenvoudigde weergave - sjabloon

Vereenvoudigde weergavesjablonen worden ook geïntroduceerd met de release van april. Hiermee kunnen gebruikers gepersonaliseerde weergaven van de pagina's maken, beheren en publiceren om de ervaring te verbeteren en het werk efficiënter te maken. Er zal een set vooraf geconfigureerde weergavesjablonen zijn op geselecteerde documenten en entiteiten. De sjablonen bieden relevante informatie voor een specifieke gebruikersrol of een bepaalde taak. De documenttypen en entiteiten waarvoor weergavesjablonen beschikbaar zijn, zijn:

 • documenten
  • Verkooporders
  • Inkooporders
  • Inkoopaanvragen
  • (Selecteer) tijdschriften
 • Entiteiten
  • Leveranciers
  • PRODUCTEN

Een voorbeeld van de sjablonen: twee afzonderlijke weergaven van de detailpagina van de klantorder zijn beschikbaar. Een voor de medewerker van de klantenservice en een voor de griffier; de sjabloonweergave is ontworpen om de verschillende behoeften aan bestellingsdetails weer te geven die voor elke rol relevant zijn.

Master Planning stabiliteit en herstel verbeteringen

Verbeteringen in de masterplanning maken het beter bestand tegen storingen en verbeteren het herstel na een uitzondering zonder het proces te stoppen. Als de planning stopt, wordt deze nu opnieuw gestart waar het was gebleven in plaats van een volledige herstart van het plan. Opruimtaken worden geïntroduceerd om onnodige (verouderde) gegevens op te schonen en te verwijderen. Met de planningsservice kan een bedrijf een dynamisch plan onderhouden op een manier die dichter bij realtime ligt dan in het verleden. Dit zal een groot pluspunt zijn voor die bedrijven die 24 / 7 uitvoeren en het wachten op het regeneratieplan zal elimineren. Er zal ook een planningshub worden geïntroduceerd, die verbinding mogelijk maakt met meerdere ERP-systemen of andere gegevensbronnen, zoals het internet van dingen die bijvoorbeeld prognosegegevens kunnen bevatten. Op basis van de genoemde verbeteringen draagt ​​dit allemaal bij aan de algehele prestatieverbetering in het masterplanningsproces.

De bovengenoemde verbeteringen op het gebied van Finance en Operations van deze release zijn allemaal zeer welkom. Zorg ervoor dat je blijft controleren onze blog voor meer!

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.