Er zijn veel gevallen waarin u mogelijk een SSRS-rapport moet maken met behulp van twee of meer gegevenssets. Mogelijk moet u ook informatie uit beide gegevenssets in dezelfde tabel in uw rapport weergeven. In het geval van SSRS-rapporten kunt u echter, zodra u een gegevensset voor uw tabel hebt gekozen, alleen velden uit die gegevensset kiezen, niet uit de tweede. Dus, hoe kunt u waarden uit de andere gegevensset in deze tabel opnemen? In de post van vandaag zullen we die vraag beantwoorden!

Gelukkig is er een manier om het te doen. Laten we aan de hand van het onderstaande voorbeeld bekijken hoe het is gebeurd ...

Laten we zeggen dat we de volgende twee datasets hebben:

Merk op dat we opslaan Land waarden in gegevensset 1 en Regio (nieuwe regio) waarden in gegevensset 2. In ons voorbeeld moeten we een rapport samenstellen met een tabel met Naam, Land, Staat en Regio, wat betekent dat we beide datasets moeten combineren. We zullen het zo doen:

1. Voeg een nieuwe toe Tablix en begin met het toevoegen van waarden uit Dataset 1. Laten we Naam, Land en Staat toevoegen. Onze Tablix ziet er zo uit:

2. Om de vierde kolom, Regio, uit dataset 2 hieraan toe te voegen Tablix, voeg een nieuwe uitdrukking toe, zoals weergegeven:

3. In onze uitdrukking gebruiken we de formule 'Opzoeken' om de overeenkomstige regiowaarden in gegevensset 2 te vinden.

De Opzoekfunctie is als volgt ingesteld: Opzoeken (bron_expressie, bestemming_expressie, resultaat_expressie, gegevensset)

In ons voorbeeld bron_expressie is nieuwe naam uit dataset 1, bestemmingsuitdrukking is nieuwe naam uit dataset 2, resultaatuitdrukking is nieuwe regio uit dataset 2, en dataset is de tweede gegevensset van waar we de regiowaarden willen ophalen, namelijk DataSet2.

Dus onze uitdrukking ziet er zo uit:

Door de machine gegenereerde alternatieve tekst:

Zodra u deze uitdrukking heeft ingesteld, krijgt u Regio waarden in dezelfde tabel!

Door de machine gegenereerde alternatieve tekst:

Concluderend, houd er rekening mee dat we ervoor moeten zorgen dat de dataset waarnaar we 'opkijken' unieke waarden heeft. Vervolgens kunnen we eenvoudig de functie Opzoeken gebruiken en waarden uit die gegevensset ophalen en combineren met gegevens uit onze oorspronkelijke gegevensset die we voor onze tabel hebben gekozen.

Vergeet niet om Abonneer je op onze blog voor meer tips en trucs.

Zoals altijd, gelukkig Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.