In de technologische wereld van vandaag zijn we geprogrammeerd om te verwachten dat we worden gewaarschuwd door de technologie die we gebruiken wanneer we een fout maken. Fouten en foutmeldingen zijn echter niet altijd onmiddellijk of duidelijk. Sommige foutmeldingen zijn zelfs erg algemeen en het identificeren van het probleem kan tijd en moeite kosten. In de blog van vandaag nemen we een voorbeeld door.

Ons scenario omvat het werken met Dynamics 365 en SSIS. Wanneer u SSIS met Dynamics gebruikt, is een van de manieren om een ​​SSIS-taak in te stellen via de SQL Server Agent, een Microsoft SQL server relationeel databasesysteem (RDBMS) waarmee databasebeheerders (DBA's) uitvoerbare taken op een geautomatiseerde manier kunnen plannen, evenals het beheren van back-ups en andere soortgelijke taken. In ons scenario was de databaseconfiguratie compleet, waren operators ingesteld en leek alles correct te zijn geconfigureerd. Inderdaad, alles leek goed te zijn met de wereld ... totdat we probeerden het nieuwe profiel te gebruiken om e-mails te verzenden in een van onze vacatures. Wat hadden we gedaan We hebben een nieuwe testmelding ingesteld en geselecteerd Stuur test e-mail.

kon niet melden

Omdat de e-mail zonder fouten is verzonden, zijn we ervan uitgegaan dat deze succesvol is verwerkt. We hebben gecontroleerd of de e-mail is afgeleverd. Niets. We wachtten, nog steeds niets. Ondanks het verschijnen van succesvol verzenden, is er geen e-mail ontvangen. Het beste wat je vervolgens kunt doen, is de taakgeschiedenis / logboekoverzicht te controleren om te zien of er een record is van de verzonden e-mail. Met het logboekbestand open, controleerden we de berichtkolom en zagen: “De taak is geslaagd. De taak is aangeroepen door gebruiker ... ”Dit werd gevolgd door de taakstatusnotatie en de foutmelding: NOTITIE: Kan 'mijnoperatornaam' niet per e-mail melden. (In dit voorbeeld 'Myoperatorname' verwijst naar de naam die we hadden ingesteld in de operatorstappen.)

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Met het logboekbestand open, controleerden we de berichtkolom en zagen: “De taak is geslaagd. De taak is aangeroepen door gebruiker ... ”Dit werd gevolgd door de taakstatus en de foutmelding: NOTITIE: Kan 'mijnoperatornaam' niet per e-mail melden. (In dit voorbeeld 'Myoperatorname' verwijst naar de naam die we hadden ingesteld in de operatorstappen.)

Wat ging er mis? Waarom hebben we deze fout gezien? Wat betekent het en hoe kunnen we het oplossen? Laten we beginnen met wat er mis is gegaan. Bij het installeren van SQL-server en de SQL-serveragent moet de standaardinstelling "E-mailprofiel inschakelen" worden aangevinkt, maar dat was het niet. Als gevolg hiervan was het e-mailprofiel niet ingeschakeld en zelfs als de configuratie- en testmails correct zijn geconfigureerd, leveren de taken zelf de e-mail niet af. Wat betekent het? We hebben deze fout gezien omdat het logboek aangeeft wat er is gebeurd en wat de status is. Deze veel voorkomende SQL Server Integration Services (SSIS) -gerelateerde fout kan lastig zijn en kan kostbare tijd kosten om problemen op te lossen en op te lossen." Hoewel SSIS en SQL buiten het directe bereik van Dynamics vallen, wordt het aangewend voor processen die zowel online als on-premise beïnvloeden. Dit geldt ook voor elke SQL-versie.

Wat betekent het? In wezen is het niet inschakelen van de standaard een stap die vaak over het hoofd wordt gezien in nieuwe installaties en zich vaak alleen manifesteert wanneer een specifieke taak wordt uitgevoerd (omdat zoals vermeld, klikken op de testknop werkt). Bij het instellen van een terugkerende taak kunnen e-mailmeldingen zeer nuttig zijn door een melding te geven wanneer een taak mislukt of slaagt, evenals andere nuttige informatie. Om deze functionaliteit te benutten, zijn de volgende stappen vereist.

1. Stel de database-e-mailfunctie in waarmee u verbinding kunt maken met een SMTP-server. Dit is eenvoudig en er zijn veel gidsen beschikbaar om je er doorheen te leiden. Hier is er een: https://docs.microsoft.com/en-us/sql/relational-databases/database-mail/configure-sql-server-agent-mail-to-use-database-mail?view=sql-server-2017

2. Nadat u de database-e-mail hebt geconfigureerd, stelt u uw operators in. Vergeet niet dat je alles correct hebt geconfigureerd en zelfs een test hebt verzonden, maar nog steeds een foutmelding krijgt. Waarom? Vaak gaan instructies ervan uit dat u de database-e-mail al hebt ingeschakeld op de SQL-serveragent. Om dit te valideren of de e-mailfout op te lossen, opent u SQL Server Agent> Eigenschappen:

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

3. in WONINGAANBODselecteer Waarschuwingssysteem. Onder Mailsessie, controleren Schakel e-mailprofiel in:

kon niet melden

4. Nadat u het e-mailprofiel hebt ingeschakeld, sluit u het waarschuwingssysteem af en verzendt u een test-e-mail.

5. Nu moet de e-mail worden ontvangen.

Vanaf dit punt ziet u niet meer wanneer u taken binnen de SQL-agent plant met waarschuwingen en e-mailmeldingen: Opmerking: kan 'mijnoperatornaam' niet per e-mail melden '. Dit valt buiten het directe bereik van Dynamics en kan worden gebruikt voor processen die zowel online als on-premises beïnvloeden. Dit geldt ook voor elke SQL-versie.

Deze oplossing heeft ons geholpen onze fout op te lossen - hopelijk helpt het u ook! Voor meer handige tips, Abonneer je op onze blog.

Zoals altijd, gelukkig Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.