Dus hier begint u te werken met Microsoft Flow en alles wat u wilt doen is een eenvoudig proces maken dat verbinding maakt met Dynamics 365 voor klantbetrokkenheid. Je wordt overspoeld met vraag op vraag na het lezen van talloze blogs. Welk type trigger moet ik gebruiken? Hoeveel runs hebben mijn gebruikers per maand? Wacht, er zijn twee connectoren die verbinding kunnen maken met Dynamics 365?

Het is een verwarrende wereld daarbuiten! Hoewel we niet genoeg tijd hebben om alle bovenstaande onderwerpen te behandelen, zal dit bericht zich richten op de twee soorten connectoren die u kunt gebruiken om verbinding te maken met Dynamics 365: de Common Data Service Connector en de Dynamics 365 Connector.

Fundamentele concepten: connectoren en het gemeenschappelijke gegevensmodel van Microsoft

Laten we om te beginnen snel ingaan op connectoren en hoe deze worden gebruikt in het Microsoft-ecosysteem. In grote lijnen zijn connectoren hoe Microsoft Flow, Microsoft PowerApps en vrijwel alle Microsoft-cloudsystemen met elkaar kunnen verbinden via wat Microsoft het "Common Data Model" of CDM noemt. Volgens Microsoft is CDM:

“… De gedeelde datataal die wordt gebruikt door zakelijke en analytische applicaties. Het bestaat uit een set gestandaardiseerde, uitbreidbare dataschema's die zijn gepubliceerd door Microsoft en onze partners en die consistentie van gegevens en de betekenis ervan in applicaties en bedrijfsprocessen mogelijk maakt. "(Microsoft." Common Data Model | Microsoft Power Platform. "Common Data Model | Microsoft Power Platform, 2019, powerplatform.microsoft.com/en-us/common-data-model/.)

Figuur 1: Common Data Model (Microsoft, Fig. 1)

Door standaardisatie van de manier waarop databases gegevens opslaan en ophalen, heeft Microsoft de weg geëffend voor bedrijven om van deze gedeelde structuur te profiteren door Microsoft Flow, Microsoft PowerApps en Microsoft Logic Apps te gebruiken om naadloze integraties en workflows tussen systemen te creëren. Als je dit leest en je afvraagt ​​wat mogelijk is door deze krachtige motoren te gebruiken, is het antwoord bijna alles. Hoewel het buiten het bereik van dit bericht valt, is het zelfs mogelijk om verbinding te maken met andere web-API's buiten het ecosysteem van Microsoft en gegevens naar Flow te halen zonder een enkele coderegel te schrijven - gewoon een beetje JSON en je bent klaar om te gaan!

U kunt meer lezen over CDM hier op de website van Microsoft.

Common Data Service Connector voor Microsoft Flow

Nu we het hebben gehad over de basisconcepten van CDM, laten we het hebben over de Common Data Service (CDS) -connector die bouwers waarschijnlijk in Microsoft Flow zullen zien. Eerder vermeldden we dat CDM draait om datastructuurstandaardisatie. Dit is een belangrijk concept met betrekking tot de CDS-connector, omdat het op een gestandaardiseerde manier is gebouwd zodat Flow in elke CDS-database kan komen, ongeacht met welke Microsoft-service / software wordt verbonden. Bekijk de onderstaande afbeelding: er zijn in totaal slechts vijf acties voor de CDS-connector, waarvan er vier als triggers kunnen worden gebruikt. Deze vijf acties zijn alles wat momenteel nodig is om te beginnen met werken met elke Microsoft-service - bijvoorbeeld Dynamics 365 voor klantenbetrokkenheid - die wordt ondersteund door een CDS-database. Hoewel vijf misschien laag lijken, is het bedoeld om een ​​eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken oplossing te creëren voor bedrijven om gegevens te verbinden tussen hun Microsoft-systemen.

Figuur 2: Common Data Service Actions

Wanneer u een CDS-actie selecteert, moet u altijd de Milieu en Entiteit Naam waar Flow mee zou moeten verbinden. Een van de meest bruikbare redenen om de CDS-connector te gebruiken, is dat deze de mogelijkheid heeft zich te richten op de (Stroom) Milieu. Dit is belangrijk bij het importeren van Flows in nieuwe omgevingen. Als u bijvoorbeeld een Flow in een ontwikkelingsinstantie van Dynamics 365 heeft gebouwd en deze in een productie-instantie wilt importeren, selecteert u de (Stroom) Milieu stelt Flow in staat om automatisch alle acties die op de ontwikkelinstantie naar de productie-instantie zijn gericht te wijzigen in plaats van gebruikers te dwingen om elke actie tijdens elke Flow-import handmatig te wijzigen.

Figuur 3: CDS-actie

Dynamics 365-connector

De andere Flow Connector die wordt gebruikt om verbinding te maken met Dynamics 365 is veruit de meest voor de hand liggende keuze, uitsluitend gebaseerd op zijn naam, de Dynamics 365-connector. Deze connector maakt verbinding met verschillende Dynamics-services, niet alleen met Customer Engagement. Zoals vermeld in de onderstaande afbeeldingen, zijn er nog een flink aantal triggers en acties hier in vergelijking met de CDS-connector, maar ze zijn over het algemeen vrij gelijkaardig. De Dynamics 365-connector heeft meer Voorbeschouwing acties, die over het algemeen uitgebreide resultaten retourneren, zoals optieset tekstwaarden in plaats van hun gehele waarden. Deze uitgebreide functies zijn leuk om te hebben en kunnen het verschil betekenen tussen het toevoegen van een vervolgactie of niet.

Figuur 4: Dynamics 365-triggers
Figuur 5: Dynamics 365-acties

Welke connector moet ik gebruiken?

Het is echt aan jou, omdat ze in de meeste gevallen op dezelfde manier zullen werken, maar er zijn nog steeds redenen om het ene boven het andere te kiezen. Als u regelmatig updates van de ene omgeving naar de andere wilt pushen, werkt de CDS-connector briljant vanwege de mogelijkheid om automatisch over te schakelen naar de huidige omgeving. Als u alle beschikbare uitgebreide gegevenspunten wilt, wilt u misschien kijken naar de Voorbeschouwing acties gevonden in de Dynamics 365-connector, omdat deze extra details biedt waar de CDS-connector mogelijk niet overeenkomt. In een meer technisch voorbeeld wil iemand een Flow maken die omgevingen of systemen dynamisch kan wijzigen op basis van een specifiek gegevenspunt. Met behulp van de CDS-connector is het mogelijk om te selecteren Voer aangepaste waarde in in de Milieu veld, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om een ​​formule te schrijven om te bepalen met welke omgeving of systeem moet worden samengewerkt op basis van de gegevens van een eerdere actie. Hoewel alleen anekdotisch bewijs bestaat, is gesuggereerd dat de CDS-connector stabieler is dan de Dynamics 365-connector en dat deze uiteindelijk de enige connector voor Dynamics zal worden, maar op dit moment is het moeilijk om een ​​van die theorieën te bewijzen of te weerleggen.

Wat je ook besluit te doen, onthoud dat je hoe dan ook niet echt fout kunt gaan. In onze ervaring met Flow is het systeem zelf vrij stabiel en extreem krachtig. Onze suggestie is om te spelen met de verschillende connectoren om een ​​idee te krijgen van hoe ze werken en wat ze kunnen doen.

Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen hier bij PowerObjects, en zoals altijd, Gelukkig D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.