Een van de beste dingen om Microsoft Dynamics 365 Consultant te zijn, is met gebruikers, power users, productmanagers, etc. praten over de beschikbare opties voor het aanpassen van Dynamics 365. En deze gesprekken zijn het meest productief bij het vermijden van technisch jargon en het uitleggen van opties in niet-technische termen. Wanneer we bijvoorbeeld workflows beschrijven, vertellen we klanten soms: "Ze geven uw gebruikers superkrachten, dus laten we voorzichtig zijn."

We hebben onlangs een workflow geïmplementeerd die wordt uitgevoerd wanneer de statusreden van een record verandert. De workflow wijst het record toe aan een andere gebruiker, verzendt een e-mail van de vorige eigenaar naar de nieuwe eigenaar, maakt een wachtrij-item en werkt een aangepast veld op het record bij. Om deze stappen handmatig uit te voeren, zou de Gebruiker ongeveer 2 minuten besteden aan het uitvoeren van enkele tientallen toetsaanslagen. De workflow bereikt hetzelfde in ongeveer 15 seconden, waardoor de gebruiker meer belangrijke taken kan uitvoeren waarvoor menselijke besluitvorming nodig is. In dit geval gaven we de gebruikers superkrachten en was de klant tevreden.

Maar we moeten ervoor zorgen dat deze superkrachten niet te veel worden gebruikt, dus we moeten de klant altijd vragen tegen welke records Workflows moeten worden gebruikt. Met andere woorden, we bespreken de omvang van de workflow. Deze discussies zijn veel eenvoudiger wanneer consultants de taal van de klant spreken in plaats van te verwachten dat de klant onze Dynamics 365-taal spreekt.

Dus, niet vraag de klant of hij wil dat de workflow wordt uitgevoerd tegen records die de gebruiker bezit, of records in de business unit van de gebruiker, of records in de child business units van de gebruiker of records in de hele organisatie. Die termen en concepten betekenen waarschijnlijk niets voor de klant. Dus nee, niet vraag de klant welke optie hij moet selecteren in de workflow-ontwerper:

Reikwijdte?

Vraag in plaats daarvan de client wanneer ze willen dat hun gebruikers superkrachten kunnen gebruiken. Moet het alleen op records staan ​​waarmee ze direct vertrouwd zijn? Of misschien alleen op platen waar ze enigszins bekend mee zijn? Of misschien elk record in het systeem, zelfs als ze bijna niets weten over dat record? We stellen ons graag voor dat de Workflow Designer er zo uitziet:

Wanneer kan de gebruiker superkrachten inroepen?

Vereistenbesprekingen zijn veel eenvoudiger wanneer de consultant de taal van de klant spreekt in plaats van andersom. Een beetje humor toevoegen doet ook geen pijn.

Natuurlijk zijn er veel technische overwegingen bij het bepalen van de juiste reikwijdte van een workflow, waaronder zaken als machtigingen, bedrijfseenheden, "uitvoeren als", enz. Dit was alleen bedoeld als een herinnering aan het belang van communiceren in niet-technische taal.

Vergeet niet om Abonneer je op onze blog voor meer weetjes over D365.

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.