Microsoft Dynamics 365 biedt veel geweldige out-of-the-box (OOB) -functies. Niettemin vereisen veel bedrijfsscenario's verbeteringen van het OOB-systeem waarvoor aangepaste logica moet worden geïmplementeerd. Deze aanpassing kan op verschillende manieren worden gedaan, waaronder Java Script, aangepaste workflows, aangepaste rapportage, taken plannen, plug-ins schrijven, enz.

Plug-ins zijn waarschijnlijk de meest voorkomende en zijn favoriet bij ontwikkelaars als het gaat om het implementeren van aangepaste logica rondom entiteitsacties (Maken, Bijwerken, Verwijderen, Koppelen en Ontkoppelen). Een plug-in is een klassenbibliotheek die kan worden geschreven in door .Net-platform ondersteunde talen, waaronder C # en Visual Basic. Klassebibliotheken - die zijn gecompileerd in een DLL-bestand (en meer dan één plug-in kan deel uitmaken van één DLL-bestand - moeten worden geregistreerd in de Dynamics 365-omgeving. Aangepaste logica in plug-ins integreert met Dynamics 365 om gewenste bedrijfsprocessen uit te voeren. blog, laten we je zien hoe dat werkt ...

Stap 1: zich klaarmaken

Eerst hebben we een IDE nodig om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van plug-ins. Download a als je ze nog niet hebt Visuele studio en .Net Kader van de officiële website van Microsoft. De meest recente versie van Dynamics 365 kan alleen aangepaste code ondersteunen die is gebouwd met Framework-versie 4.5.2 of hoger.

Vervolgens, als je het nog niet hebt, is het tijd om te installeren Microsoft Dynamics 365 Handleiding voor ontwikkelaars van klantbetrokkenheid (voorheen bekend als CRM SDK). Vanaf Dynamics 365 v9 is er niet langer een door Microsoft geleverde download voor de Software Development Kit (SDK). Door PowerShell of NuGet te gebruiken, kunnen we echter nog steeds de ontwikkeltools, samenstellingen en codevoorbeelden installeren die worden verzonden als onderdeel van de SDK voor Dynamics 365 v9.

Stap 2: Een plug-in schrijven

We hebben een tijdelijke aanduiding nodig voor onze aangepaste code, dus kies een ontwikkeltaal en maak vervolgens een nieuwe oplossing en project in Visual Studio. Merk op dat we geen uitvoerbaar bestand kunnen genereren zonder een project en oplossing.

Voeg vervolgens een "Klasse" toe en geef een klassenaam op voor de plug-in. Hier zouden we een code schrijven om een ​​bedrijfslogica te implementeren. Breid de klasse uit van Microsoft.Xrm.Sdk.IPlugin.

De SDK-assemblages zijn beschikbaar als NuGet-pakketten die u direct in uw Visual Studio-projecten kunt gebruiken. Zie voor informatie over het gebruik van een NuGet-pakket in Visual Studio Installeer en gebruik een pakket in Visual Studio.

In de Maak een sterke naamsleutel vak, voer een bestandsnaam in. Merk op dat we onze plug-in bij Dynamics 365 niet kunnen registreren zonder dat de Strong Name Key (SNK) is gemaakt. SNK is systeemgericht en wanneer u deze ontwikkelcode naar een andere machine verplaatst, moet SNK opnieuw maken.

Alles is nu klaar, dus we zijn klaar om bedrijfslogica te implementeren.

Stap 3: Plug-in registratie

De volgende ontwikkeltools in de SDK zijn beschikbaar als NuGet-pakketten:

  • Code genereren
  • Configuratiemigratie
  • Pakketimplementator
  • Plug-in registratie
  • Solution Packager

Zie voor het downloaden van ontwikkeltools Download tools van NuGet.

Om de plug-in bij Dynamics 365 te registreren, kunnen we de plug-inregistratietool gebruiken. Voer alle vereiste verbindingsinformatie in om een ​​verbinding tot stand te brengen met de doel Dynamics 365-organisatie. Bij het registreren van de nieuwe plug-instap selecteren we PrimaryEntity en de berichtacties (Maken, Bijwerken, Verwijderen, Koppelen en Ontkoppelen) voor de plug-in die wordt gemaakt / bijgewerkt.

Stap 4: Pijplijngebeurtenissen

Het volgende belangrijke kenmerk is Pijpleidingsfase, waar we bepalen op welk stadium de plug-in wordt geactiveerd. Er zijn twee hoofdcategorieën waarin de gebeurtenis wordt verwerkt: Asynchroon (proces wordt op de achtergrond uitgevoerd) en Synchroon (proces wordt onmiddellijk uitgevoerd).

Stap 5: een plug-in debuggen

Als geïmplementeerde logica niet werkt zoals verwacht, moeten we onze code debuggen om het probleemgebied te identificeren en de plug-in opnieuw registreren nadat de code is gecorrigeerd.

We kunnen dit op verschillende manieren doen, afhankelijk van of u een On-premises of Online-exemplaar van Dynamics 365 hebt.

  • Voor Dynamics 365 op locatie kunnen we foutopsporingscode debuggen door Worker Process en / of Async Service te koppelen in MS Visual Studio.
  • Voor Online Dynamics 365 kunnen we de plug-inregistratietool gebruiken. Installeer Plugin Profiler in PRT met Profiler installeren starten. Maak met behulp van inloggegevens verbinding met de beschikbare exemplaren van uw organisatie waarin uw plug-in bestaat en waar u deze wilt debuggen.

Selecteer de plug-in en klik vervolgens op Begin met profileren optie uit het menu. Breng de benodigde instellingen aan in de profiel Aanpassingen venster. Kies de optie Uitzondering (aanbevolen) en u ziet een uitzondering / fout bij het uitvoeren van stappen die we willen testen. We kunnen gegooide uitzonderingen opslaan in de vorm van een logbestand, dat wordt gebruikt om code te debuggen. Kies de optie Aanhouden tot entiteit om te genereren en profileren in Dynamics 365 zonder fout te gooien. Later kunnen we het gegenereerde profiel gebruiken om code te debuggen.

Nadat u een logbestand of profiel hebt gemaakt, opent u de plug-incode in Visual Studio. Navigeren naar Debug menu en selecteer Bijvoegen bij proces om PluginRegistration.exe toe te voegen die de verbinding tot stand brengt tussen code en Plugin Registration Tool. Vergeet niet breekpunten toe te voegen aan de belangrijkste codegebieden die we willen testen.

Ga terug naar Plugin Registration Tool en selecteer Inpluggen testen. Klik Debug selecteer in het menu het gegenereerde logbestand en selecteer de meest recente .dll van de plug-in die we testen. Klik Start uitvoering en u zult debug geactiveerd zien. Raadpleeg onze gedetailleerde blog op Plug-in Debuggen voor meer informatie.

Doe meer met Dynamics 365: Vergroot uw kennis van Dynamics 365 via PowerObjects ' educatieve blogs. Wil je leren in een meer formele setting? Bekijk onze persoonlijke trainingen.

En dat is het! Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.