In eerdere versies van Dynamics 365 bood de auditfunctie de mogelijkheid om acties op te nemen op een specifieke record of recordentiteit. Recordacties aangemeld in Dynamics 365 waren meestal dingen zoals wie een accountrecord heeft gemaakt of verwijderd of die velden zoals adres 1 of telefoonnummer in een contactrecord heeft bijgewerkt.

Dynamics 365 for Customer Engagement introduceert nieuwe niveaus van activiteitenregistratie.

Activiteitenregistratie registreert niet alleen CRUD-activiteiten (maken, lezen, bijwerken, verwijderen), maar registreert ook weergaven. Het vastleggen van de handeling van het bekijken van recordinformatie is vaak van cruciaal belang voor de naleving, met name met betrekking tot gegevensprivacywetten - zoals, maar niet beperkt tot, HIPAA - die betrekking hebben op persoonlijk identificeerbare informatie van individuen.

Met de uitgebreide auditmogelijkheden van Dynamics 365 v9, wanneer een gebruiker van Dynamics 365 een lijst met records opent, zoals een weergave van Alle accounts of een geavanceerd zoekresultaat, wordt die gebeurtenis vastgelegd in een auditlogboek.

Bovendien, bekeken Dynamics 365-rapporten - en rapportresultaten die worden geëxporteerd buiten Dynamics 365 - registreren ook auditgebeurtenissen.

Informatie die in dit auditlogboek voor deze gebeurtenissen wordt verstrekt, is onder meer de datum en tijd van de gebeurtenis, het IP-adres van de gebruiker, de unieke GUID voor elke geregistreerde rij, de filterquery-parameters van de uitvoerende FetchXML en de queryresultaten met een of meerdere unieke records opgehaald in de weergave.

Ga naar om deze controlemogelijkheid in Dynamics 365 for Customer Engagement in te schakelen Instellingen> Beheer> Systeeminstellingen> Auditing. Selecteer vervolgens:

  • Begin met auditeren
  • Audit gebruikerstoegang
  • Start Read Auditing (dit verschijnt alleen nadat u Start Auditing hebt ingeschakeld)

Onder Schakel Auditing in op de volgende gebieden, selecteer de Entiteitsgroepen die u wilt controleren.

U kunt uw auditgegevens bekijken in het Office 365 Security and Compliance Center.

De nieuwe auditmogelijkheden in Dynamics 365 gaan ook verder dan het opnemen van recordweergaven. Zie voor meer informatie over de uitgebreide functionaliteit: https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/customer-engagement/admin/enable-use-comprehensive-auditing

vereisten:

  • Office 365 Enterprise E3- of E5-abonnement.
  • Beschikbaar voor productie en niet voor Sandbox-instanties.

Dat is alles wat u moet weten om te beginnen met auditing. Veel geluk en gelukkig D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.