De Microsoft Data Export Service (DES) is een goed gedocumenteerd integratie gebruikt om CRM-gegevens te repliceren naar een externe Azure SQL-database. Zelfs met het gebruiksvriendelijke ontwerp, zijn er enkele beperkingen aan wat kan worden gewijzigd nadat het DES-profiel is gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de geheime URL van de sleutelkluis.

Wanneer het eerste profiel is gemaakt en de sleutelkluisreeks is ingevoerd, kan deze niet meer worden gewijzigd zonder het profiel opnieuw te maken (waarvoor de verbonden SQL-tabellen moeten worden verwijderd om de synchronisatie opnieuw te starten). Als de sleutelkluis-URL rechtstreeks wordt gekopieerd, blijft er een statische niet-bewerkbare verbindingsreeks achter. Door een kleine wijziging in het DES-profiel kan het geheim echter worden bijgewerkt zonder dat het profiel opnieuw hoeft te worden gemaakt. Dit is hoe het werkt:

Een standaard geheime URL voor sleutelkluis is als volgt opgemaakt:

Nadat een sleutelkluisgeheim is gemaakt, is het geheim vergrendeld en kan het niet worden bewerkt. In plaats daarvan moet het worden bijgewerkt. Azure Key Vault zorgt voor geheime versiebeheer met de mogelijkheid om meerdere versies tegelijkertijd voor dezelfde kluis in te schakelen. Het belangrijkste probleem met het simpelweg versiebeheer van het geheim is dat de nieuwe versie de GUID wijzigt, wat betekent dat de URL die in het profiel is ingevoerd nog steeds naar het oude geheim verwijst. In het onderstaande voorbeeld is de GUID in het geheim (A) komt rechtstreeks overeen met de GUID aan het einde van het geheim (B). Dit voorkomt standaard operationele updates van de verbindingsreeks, zoals wachtwoordverlenging.

Om dit te verklaren, verwijdert u eenvoudig de GUID aan het einde van de geheime URL. Dit zal blijven wijzen op de nieuwste versie van het geheim, ongeacht hoe vaak het geheim wordt gewijzigd. Deze kleine truc kan enkele uren werk besparen voor het geval in de toekomst ooit een wijziging van het geheim nodig is. Zorg dat je Abonneer je op onze blog voor meer tips en trucs.

Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.