1 oktober 2019 markeert het begin van het nieuwe licentieprogramma van Microsoft voor Dynamics 365. In de blogpost van vandaag beschrijven we wat er verandert en laten we u weten hoe dit uw organisatie waarschijnlijk zal beïnvloeden.

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat, hoewel het nieuwe prijsmodel op 1 oktober van start gaat, klanten niet overgaan op het nieuwe model totdat hun volgende jaarlijkse verlenging. Als u bijvoorbeeld net de jaarlijkse verlenging van uw licenties op 1 augustus hebt voltooid, zullen uw licentiekosten niet veranderen tot 1 augustus 2020. Als dat het geval is, wilt u misschien deze blogpost bookmarken zodat u hem volgende zomer kunt vinden!

Wat verandert er?

Dynamics 365 gaat weg van de plannen voor multi-applicatie, one-size-fits-all Customer Engagement (CE) en Unified Operations (UO). In plaats daarvan zullen ze zich richten op de licentiëring van individuele apps binnen die brede categorieën. Het nieuwe model vraagt ​​Dynamics 365 CE en UO om elk te worden verkocht als een basislicentie met extra app-licenties die apart worden verkocht tegen een sterk gereduceerde prijs.

In termen van werkelijke dollars, worden de huidige CE / UO-licentiekosten van $ 115 / $ 190 per gebruiker per maand vervangen door een basislicentieprijs van $ 95 / $ 180 per gebruiker per maand, plus een extra app-licentieprijs van $ 20 / $ 30 per gebruiker per maand . Laten we een voorbeeld bekijken:

Aantal gebruikers 25 25 25
Gebruikte apps CE-verkoop CE-verkoop

CE-klantenservice

CE-verkoop

CE-klantenservice

CE-Field Service

Maandelijkse kosten onder Actueel Plan 25 * $ 115 voor CE-licentie = $ 2,875 25 * $ 115 voor CE-licentie = $ 2,875 25 * $ 115 voor CE-licentie = $ 2,875
Maandelijkse kosten onder nieuwe Plan 25 * $ 95 voor Sales App = $ 2,375 25 * $ 95 voor Sales App = $ 2,375 +

25 * $ 20 voor klantenservice-app = $ 500

Totaal = $ 2,875

25 * $ 95 voor Sales App = $ 2,375 +

25 * $ 20 voor klantenservice-app = $ 500 +

25 * $ 20 voor Field Service-app = $ 500

Totaal = $ 3,375

Wijziging in kosten U betaalt 17% minder U betaalt hetzelfde U betaalt 17% meer

Wat is het voordeel van deze wijziging buiten de kosten?

Met a-la-cartelicenties kan een organisatie elk van zijn werknemers abonneren op de specifieke apps die aansluiten bij hun functionele rollen en scenario's, door apps toe te voegen of te verwijderen naarmate rollen groeien en veranderen in de loop van de tijd. U kunt nu exact de exacte Dynamics 365-apps in licentie geven die uw organisatie nodig heeft wanneer je hebt ze nodig. Apps kunnen eenvoudig worden gemengd en op elkaar worden afgestemd om geïntegreerde oplossingen te configureren die aansluiten op uw unieke zakelijke vereisten.

Zijn er apps die niet worden beïnvloed door deze programmawijziging?

Ja! De Verkoopprofessional, Klantenservice Professionalen Team Member licenties blijven ongewijzigd. Ze maken geen deel uit van het nieuwe a la carte programma.

Moet ik iets doen?

Alles wat je nodig hebt is bewustzijn. Wanneer uw jaarlijkse verlenging toeslaat en het nieuwe prijsmodel van start gaat voor uw organisatie, is de kans groot dat uw maandelijkse betaling anders zal zijn. Het is misschien minder, het kan meer zijn - we willen gewoon niet dat je verrast wordt als dat gebeurt.

Wat moet ik doen als ik vragen heb?

Als u uw licenties van PowerObjects krijgt als onderdeel van ons CSP-licentieprogramma, zijn we hier om u te helpen de verandering voor te bereiden. Als je nog vragen hebt, gebruik dan de PowerCare Portal om contact met ons op te nemen.

Als u licenties rechtstreeks van Microsoft of een andere Microsoft-partner krijgt, raden we u aan contact op te nemen met uw accountvertegenwoordiger voor licentieondersteuning. Maar ... wist u dat wanneer u uw licenties krijgt via PowerObjects, u volledige en gratis toegang krijgt tot onze suite met PowerPack-add-ons? Gebouwd om de mogelijkheden van Dynamics 365 te versterken en uit te breiden, bieden deze tools verbeterde mogelijkheden en gebruikerservaringen, zoals geïntegreerde telefonie, dynamisch onderzoek en automatisering van marketingcampagnes. En u krijgt alles voor dezelfde kosten die u vandaag betaalt! Leer meer en neem contact met ons op als je interesse hebt.

Dat is het voor nu. Licenties voor Power Apps en Flow zullen ook veranderen. Maar maak je geen zorgen, we zullen bloggen erover naarmate de verandering dichterbij komt. Ondertussen gelukkig licentiëren!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.