Terwijl u uw Power Platform-apps bouwt, bevindt u zich waarschijnlijk in situaties waarin u meerdere rijen met gegevens van Power Apps naar Flow moet verzenden voor verdere verwerking van die informatie en om de volgende stappen te nemen. Gewoonlijk worden deze veelvoudige rijen met gegevens opgeslagen in een verzameling, dus idealiter zou u de verzameling rechtstreeks aan Flow doorgeven. We laten u zien hoe in de blogpost van vandaag.

Het was lange tijd niet eenvoudig om een ​​verzameling aan een stroom door te geven. Het vereiste een aantal gekke oplossingen omdat Flow alleen stringwaarden accepteerde als parameter van de app. Vanwege deze beperking moesten we ofwel een stringwaarde per keer doorgeven aan Flow, wat betekende dat het een run voor elke string verbruikte (duur!), Of een harde code een bepaald aantal variabelen waarvan we dachten dat deze niet zouden worden overschreden en geef die vele (of minder dan) stringwaarden uit de app door aan Flow. Beide oplossingen zijn absoluut niet wat wij goed ontwerp noemen!

Onlangs heeft Microsoft echter de JSON-functie vrijgegeven waarmee u een volledige collectie naar Flow kunt verzenden! JSON komt met de mogelijkheid om de hele collectie-gegevens als een tekenreeks te verzenden en er is slechts een enkele stroom nodig om alle gegevens in de collectie die we verzenden te verwerken. Om in PowerApps de hele verzameling als invoerparameter voor de stroom te verzenden, geven we de verzameling door aan de stroom, zoals hieronder wordt getoond.

TestpassacollectionfromPowerAppstoFlow.Run (JSON (EmailsCollection, JSONFormat.IndentFour ())

C: \ Users \ thien.doan \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.Office.OneNote_8wekyb3d8bbwe \ TempState \ msohtmlclip \ clip_image005.png

In het bovenstaande voorbeeld willen we meerdere records selecteren en een e-mail sturen naar / voor allemaal. Een typisch geval is het per e-mail verzenden van een rapport voor alle taken die we vandaag hebben gedaan. Dus wat we willen doen is dit: bij klik op de Stuur e-mail knop, we willen dat alle e-mails van geselecteerde records in deze galerij worden toegevoegd aan een verzameling die vervolgens wordt doorgegeven aan Flow.

Binnen de Flow is alles wat we nodig hebben nog een stap om de JSON te ontleden met het schema dat we vanuit PowerApps verzenden.

C: \ Users \ thien.doan \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.Office.OneNote_8wekyb3d8bbwe \ TempState \ msohtmlclip \ clip_image006.png

Een tip om snel het schema te krijgen, is het maken van een proefrun om het EmailCollectionString-record van de stroom van PowerApps te krijgen; gebruik vervolgens voorbeeldpayload om een ​​schema te genereren in de Parse JSON-stap!

C: \ Users \ thien.doan \ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.Office.OneNote_8wekyb3d8bbwe \ TempState \ msohtmlclip \ clip_image007.png

Er is nu slechts een enkele run nodig om een ​​lijst met e-mails naar gebruikers te verzenden. Bovendien kunnen we andere informatie gebruiken die bij e-mail hoort - in dit voorbeeld Naam. Je kunt uiteraard andere gerelateerde informatie aan je verzameling toevoegen en deze via deze methode aan Flow doorgeven.

Nog een use case

De JSON-functie kan niet alleen worden gebruikt voor het doorgeven van collecties aan Flow, maar ook voor het oplossen van andere problemen. Als u bijvoorbeeld het Media-besturingselement in uw app gebruikt, retourneert deze alleen een blob-url voor een foto, waardoor u de foto niet op een van de manieren kunt gebruiken die u zou verwachten. De camerabediening retourneert echter een werkelijke afbeelding die u kunt bekijken en opslaan, net als elke andere afbeelding. In dit scenario kunt u de JSON-functie gebruiken om de waarde van afbeeldingsgegevens van het AddMedia-besturingselement te verkrijgen via de stroom. De JSON kan de afbeeldingsgegevens bevatten in plaats van de blob-URL. Zie hieronder:

Conclusie

De JSON-functie kan een cruciale rol spelen als u een grote hoeveelheid gegevens van Power Apps naar Flow wilt verzenden. Geen tijdelijke oplossing of technisch werk meer nodig voor het omgaan met grotere datasets in Flow. Vergeet u niet te abonneren op onze blog voor meer Power Apps en Flow tips en trucs!

Gelukkig vloeiend!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.