Olie- en gasbedrijven veranderen en schalen voortdurend in reactie op een volatiele markt, en ze hebben te maken met deze volatiliteit op wereldwijde schaal. In een tijd waarin het concurrentielandschap breder is dan ooit vanwege opkomende hernieuwbare en duurzame energiebronnen, was het handhaven van een rendement op kapitaal nog nooit zo cruciaal. Het in gevaar brengen van de winstgevendheid is echter een overvloed aan industriële uitdagingen waarmee olie- en gasbedrijven routinematig worden geconfronteerd, waaronder:

 • Onvoorziene storingen die de activiteiten verstoren
 • Hoge onderhoudskosten door herhaalde servicebezoeken
 • Geen algemeen beeld van servicekwesties
 • Gebrek aan inzicht in mogelijke producttekorten
 • Beperkte mogelijkheden om planning van servicetechnieken te beheren
 • Stille informatie tussen verkoop en service
 • Het bedrijf aanpassen aan wereldwijde expansie
 • Verschillende systemen tussen veldwerkers en de backoffice

Deze uitdagingen - en zo vele anderen waarmee organisaties in de olie- en gasindustrie worden geconfronteerd - kunnen kort en bondig worden samengevat als een basis gebrek aan operationele uitmuntendheid. Met zoveel unieke uitdagingen voor deze organisaties, lijkt het zelfs redelijk om te vragen of echte operationele uitmuntendheid zelfs haalbaar is. Wees gerust, het is.

Het pad naar operationele uitmuntendheid begint bij de organisatie modernisering. In alle bedrijfstakken leidt modernisering van buitendienstactiviteiten tot betere resultaten, optimaliseert het middelen en verhoogt het de winstgevendheid. Met de juiste technologie-infrastructuur kunnen olie- en gasorganisaties - ondanks dat ze doorgaans groot, gesegmenteerd en ingewikkeld zijn met complexe processen - aanzienlijke verbeteringen aan alle interne processen doorvoeren. Met andere woorden, organisaties kunnen operationele uitmuntendheid bereiken op de volgende drie gebieden:

Werkwijze Automatisering Mobiliteit en Realtime toegang Bedrijf Intelligentie
 • Werkorder voltooid
 • Plan bronnen in
 • Service-updates
 • Samenwerking tussen afdelingen
 • Medewerkers empoweren
 • Verbetering van klantinteracties
 • Optimalisatie van personeel
 • Verbeterde productiviteit
 • Innovatie versnelling
 • Operationele efficiëntie
Met toegang tot kennis en klantgeschiedenis zien organisaties een 13-17% meer klanttevredenheid. Organisaties wier field techs volledig mobiel zijn en verbonden zijn met de backoffice, genieten van een 25% meer productiviteit van techniciy. Verbeteringen in de eerste fix-tarieven en verminderingen in inventarislekkage vertalen zich in een 12-16% kostenreductie.

Dus, wat is de juiste technologische oplossing? Dat is eenvoudig: een digitale transformatie met Microsoft Dynamics 365 levert de mobiliteit en connectiviteit die olie- en gasbedrijven nodig hebben om wereldwijd effectief middelen te beheren en te plannen, samen te werken tussen afdelingen, de klantenservice te verbeteren en datagestuurde beslissingen te nemen die de kosten laag houden. Maar geloof ons niet op ons woord - dat kan lezen or horloge om meer te weten te komen over het succes van de in de VS gevestigde oliegigant NOV na hun transformatie met Dynamics 365.

Operationele uitmuntendheid staat voor de deur - we zien u daar!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.