Aan elke entiteit in Dynamics 365 is een reeks weergaven gekoppeld waarmee u de records in de CRM-toepassing kunt bekijken. Wanneer u een nieuwe gegevensentiteit maakt, maakt de toepassing automatisch een set openbare en systeemweergaven. Een voorbeeld van een openbare weergave is Mijn actieve contacten; voorbeelden van systeemweergaven zijn Weergave account opzoeken en Gelegenheid Snel zoeken.

Systeemweergaven zijn belangrijk voor het zoeken en maken en bijwerken van records. In de post van vandaag zullen we deze verschillende weergaven verkennen.

Opzoekweergaven

Een opzoekweergave wordt gebruikt bij het zoeken naar en selecteren van een gerelateerd entiteitsrecord via een opzoekveld op een entiteitsformulier. De opzoeking gebruikt standaard de gerelateerde entiteit Opzoekweergave. Er is één opzoekweergave per entiteit, maar bij het configureren van het opzoekveld op de formulieren kan elke andere weergave worden geselecteerd. Bovendien kan de weergaveselectie worden vergrendeld en / of beperkt tot eigen records van de gebruiker.

Wanneer u een record opzoekt via het opzoekveld en er een zoekwaarde is ingevoerd, worden de overeenkomende resultaten als volgt weergegeven:

Voor de oude webclient zijn alleen de eerste drie kolommen, van links naar rechts, van de gerelateerde entiteit Opzoekweergave worden tentoongesteld. In de nieuwe Unified Interface worden de eerste twee kolommen weergegeven en als u op de vervolgkeuzelijst klikt, worden alle kolommen van de Lookup-weergave weergegeven. Sommige opzoekingen, zoals Klant - dit kunnen Accounts of Contacten zijn - tonen beide om te worden geselecteerd zoals getoond in de bovenstaande screenshot.

U kunt overschakelen naar een andere weergave door op te klikken Verander perspectief - als het gegevensfilter is toegepast op de Opzoekweergave sluit de gegevens uit waarnaar wordt gezocht. Bijvoorbeeld de Weergave account opzoeken filters op Actieve accounts alleen standaard, dus het kan beter zijn om een ​​andere weergave te selecteren.

Opzoekweergaven kunnen niet worden verwijderd of gedeactiveerd, maar ze kunnen wel worden bewerkt. U kunt geen extra opzoekweergaven maken.

Zoekopdrachten opzoeken

Bij het invoeren van een waarde in een opzoekveld en het indrukken van de knop <Enter> of het opzoekpictogram wordt een zoekopdracht uitgevoerd op de gegevens van het gerelateerde item met behulp van de Vind kolommen gedefinieerd in de gerelateerde entiteit Snelzoekweergave.

Klik op Voeg zoekkolommen toe om te zien welke kolommen (velden) worden gebruikt bij het zoeken:

In theorie is er geen limiet voor het aantal kolommen dat kan worden geselecteerd Vind, hoewel het gebruik van te veel de zoekprestaties kan verminderen. Een best practice is om het aantal zoekkolommen te beperken door alleen velden op te nemen waarvan een gebruiker waarschijnlijk de informatie over een verbonden record kent. Er is een systeemproces dat een index maakt voor geselecteerde velden behalve voor grote tekstvelden. Quick Find-weergaven kunnen hun eigen filtering hebben, die datasets vooraf filtert voorafgaand aan het zoeken - bijv. Filteren op Actieve klanten.

U kunt de kolommen met gegevens definiëren die worden weergegeven in de weergave met zoekresultaten met Weergavekolommen toevoegen:

Snelzoekweergaven

De weergave Snel zoeken is gekoppeld aan de zoekfunctie die aanwezig is op weergavepagina's van entiteiten.

Wanneer een gebruiker een zoekterm voor een record invoert (onthoud * voor een 'begint met' wildcard), zijn de geretourneerde gegevens gebaseerd op de resultaten gevonden door de kolommen gedefinieerd als Zoek kolommen, en de weergegeven resultaten worden bepaald door de Kolommen bekijken, zoals eerder beschreven. Snelzoekweergaven worden ook gebruikt door de functie Globaal zoeken.

Beste oefening: configureer de snelzoekresultaten zodat ze vergelijkbaar zijn met de "standaard" -weergave voor die entiteit om een ​​wijziging niet al te dwingend te maken.

Het Zoekresultaten uitzicht is de Snel vinden uitzicht:

Snelzoekweergaven kunnen niet worden verwijderd of gedeactiveerd, maar ze kunnen wel worden bewerkt. U kunt geen nieuwe maken Snel vinden uitzichten.

Globaal zoeken (gecategoriseerd of meerdere entiteiten)

Globaal zoeken is beschikbaar op de hoofdopdrachtbalk van Dynamics.

Wanneer een zoekterm wordt ingevoerd, wordt een zoekopdracht uitgevoerd naar alle entiteiten die zijn ingeschakeld voor Globaal zoeken (zie systeeminstellingen voor zoeken op meerdere entiteiten of gecategoriseerd zoeken en voor zoeken op relevantie zie Entiteitseigenschappen in Aanpassing) en de zoekopdracht komt overeen met de Zoek kolommen van de Snelzoekweergaven voor die ingeschakelde entiteiten. Wanneer een overeenkomst wordt gevonden, zijn de weergegeven gegevens de eerste drie kolommen (van links naar rechts) van de Snelzoekweergave voor de overeenkomende entiteit.

Alle entiteiten kunnen worden ingeschakeld voor gecategoriseerd zoeken - ingeschakeld in de systeeminstellingen. Maar alleen tien entiteiten worden opgenomen in de zoekopdrachten. Als er meer dan tien zijn geselecteerd, wordt een bericht voorkomen. U kunt de weergavevolgorde, van links naar rechts, van de resultaten voor Globale zoekopdrachten wijzigen via Systeeminstellingen en het tabblad Algemeen: zie Zoeken instellen en klik op Selecteer.

Wereldwijd zoeken (relevantie)

De Global Relevance Search is ook beschikbaar op de hoofdopdrachtbalk van Dynamics. Eerst moet het worden ingeschakeld in Systeeminstellingen. Opmerking:: Dit is niet beschikbaar in lokale omgevingen

Wanneer een zoekterm wordt ingevoerd, wordt een zoekopdracht uitgevoerd naar alle entiteiten die zijn ingeschakeld voor Zoeken op relevantie in de Entiteitseigenschappen in Aanpassing en de zoekopdracht komt overeen met de Zoek kolommen van de Snelzoekweergaven voor die ingeschakelde entiteiten.

De getallen tussen haakjes geven het aantal geselecteerde velden aan in de snelzoekselecties

Wanneer een overeenkomst wordt gevonden, worden de gegevens weergegeven in een enkele lijst met de meest relevante resultaten als eerste. Dit betekent dat als de gebruiker in drie woorden typt, de resultaten eerst records met alle drie de woorden weergeven, waarbij elke instantie van de zoekterm wordt gemarkeerd.

Geavanceerde zoekweergave

Wanneer u het zoekprogramma Geavanceerd zoeken gebruikt voor het lokaliseren van gegevens, wordt de weergave die wordt gebruikt voor het weergeven van de resultaten bepaald door het beginpunt van het initiëren van een zoekopdracht Geavanceerd zoeken. Als een gebruiker zich al in een bepaalde entiteitsweergave bevindt en Geavanceerd zoeken wordt gestart, is de entiteit waaraan Geavanceerd zoeken is gekoppeld, dezelfde entiteit. Als de gebruiker bijvoorbeeld de weergave Mijn actieve contacten heeft weergegeven, wordt de zoekentiteit ingesteld op Contact en de weergave ingesteld op dezelfde weergave, Mijn actieve contacten, als het toegangspunt.

Als de gebruiker vervolgens de Zoeken entiteit naar een andere, de Gebruik opgeslagen weergave wordt ingesteld op [nieuw]. Wanneer de gebruiker vervolgens een query maakt en deze uitvoert, worden de geladen resultaten weergegeven met de Geavanceerde zoekweergave.

De primaire geavanceerde zoekweergave kan niet worden verwijderd of gedeactiveerd, maar kan wel worden bewerkt. U kunt geen nieuwe weergaven van dit type maken; u kunt natuurlijk ook persoonlijke weergaven maken met de tool Geavanceerd zoeken.

Daar heb je het ... alles wat je ooit wilde weten over weergaven! Maar als je honger hebt naar meer informatie, bekijk dan onze blog op relevantie zoekconfiguratie. Happy Dynamics 365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.