Dit is het eerste deel van een driedelige "how-to" -serie gewijd aan het verkennen Dynamics 365-oplossingen in de hulpprogramma's. Vandaag en in de komende weken zullen we inzichten delen in hoe nutsbedrijven technologische uitdagingen kunnen aangaan die uniek zijn voor hun branche. We beginnen met hoe hulpprogramma's zowel resourceplanning als personeelsbezetting kunnen optimaliseren met Dynamics 365 for Field Service in combinatie met Microsoft's Connected Field Service. Genieten!

Nutsbedrijven ondergaan meerdere verschuivingen in de manier waarop ze zaken doen, wat belangrijke uitdagingen oplevert. De energie-economie geeft bijvoorbeeld prioriteit aan milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen, terwijl consumenten nieuwe producten en diensten eisen om groen te worden. Niet alleen moeten nutsbedrijven geïnteresseerd zijn in nieuwe diensten om consumenten te bieden, maar om concurrerend te blijven, moeten ze de efficiëntie ook aanzienlijk verbeteren, zowel onder eigen dak als in het veld. Een belangrijke kans om die efficiëntie te verbeteren is optimalisatie van resourceplanning, waarmee het systeem kan optimaliseren hoe werk wordt toegewezen aan technici op basis van prioriteit, vaardigheden en reisafstand. Dit geeft dispatchers meer tijd om met klanten te communiceren en alleen schema's bij uitzondering te beheren.

Het is niet genoeg om een ​​technologische oplossing te implementeren die eenvoudigweg veldgegevens verzamelt. De verzamelde informatie moet verbinding maken met andere gegevensbronnen en inzicht bieden voor tijdige planning van geschikte bronnen die de klanttevredenheid waarborgen en het personeelsbestand verbeteren. De juiste oplossing stelt nutsbedrijven in staat om:

  • Krijg een 360-gradenbeeld van de klant en werkorders, wat leidt tot een ongeëvenaarde klanttevredenheid en operationele optimalisatie.
  • Plan technici in en communiceer met hen via een mobiele app om de juiste tools en informatie in de hand van de technici te leggen om de klant de eerste keer van dienst te zijn.
  • Schakel voorspellend onderhoud in, zodat problemen met activa worden herkend en aangepakt voordat ze een probleem voor klanten worden.
  • Maak gebruik van hulp op afstand om technici te helpen bij het oplossen van problemen op klantlocaties.

Dynamics 365 voor Field Service creëert een klantenserviceverhaal dat meerdere kanalen omvat en de efficiëntie en het personeelsbestand van medewerkers maximaliseert. Maar daar stopt het niet! Met de Connected Field Service van Microsoft kunnen organisaties de kracht van IoT (Internet of Things) benutten om resourceplanning te optimaliseren, de efficiëntie van de buitendienst te verbeteren en uiteindelijk klanten te verrassen. Stelt u zich eens voor dat u problemen met apparatuur identificeert en op afstand oplost voordat de klant weet dat er een probleem is - met Connected Field Service wordt dat soort probleemoplossing en proactieve probleemoplossing de nieuwe norm.

Wanneer organisaties de combinatie van Dynamics 365 voor Field Service en Microsoft Connected Field Service gebruiken, kunnen ze automatisch resources plannen en toewijzen op basis van vaardigheden, locatie en werklast. Routes zijn geoptimaliseerd om aan SLA's te voldoen en rijtijden te minimaliseren. Ze kunnen ook buitendienstactiviteiten automatiseren om het veldgebruik te verhogen, dubbele gegevens te elimineren en de medewerkerstevredenheid te verhogen. Bekijk ons ​​recente webinar om het in actie te zien, Ontdek het Connected Business Model voor Field Service, of lees meer over deze ongelooflijke digitale tools hier.

Blijf op de hoogte in de komende weken voor meer op de nutsbedrijven industrie - een steeds uitdagendere industrie met dunne marges en constante prijsschommelingen.

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.