Dynamics 365 Field Service biedt een schat aan configuratie-opties voor de bronnen die u gaat plannen. De documentatie van Microsoft beschrijft deze configuraties zonder context, waardoor het moeilijk is om hun algemene impact op het systeem te begrijpen. Wees niet bang, PowerObjects is er! Ons doel met deze tweedelige serie is om de configuratie-instellingen te demystificeren en u te helpen de impact op het hele systeem te begrijpen. In Deel 1, hebben we de configuratie van het Bookable Resource-record besproken. Vandaag bekijken we alle gerelateerde items die van invloed zijn op de planning. Laten we gaan!

Werkuren

Het Werkuren die u toepast op elke bron, gaan bepalen wanneer deze beschikbaar zijn om te werken. Als je een middel hebt dat meestal doordeweeks werkt, maar bereid is om af en toe in het weekend te werken, moet je hun Werkdagen om elke dag van de week te zijn. Als u alleen hun Work Days MF instelt, zullen ze nooit verschijnen op een beschikbaarheidsonderzoek op het planningsbord voor weekendwerk.

Bedrijfssluitingen op dezelfde manier werken. Uw bronnen voor vakanties moeten worden ingesteld op Niet observeren anders verschijnen ze niet als beschikbaar op feestdagen.

Een van de grootste overwegingen voor werkuren is of het moet worden opgenomen Breaks. Hoewel het een goed idee lijkt om onderbrekingen op te nemen om te zorgen dat veldtechnici rust krijgen, heeft het nadeel te maken met Resource Schedule Optimization (RSO). Als RSO in uw systeem is ingeschakeld, gaat de optimalisatie-engine ervan uit dat alle onderbrekingen op de Begin / einde locatie voor de bron.

Als uw bron is geconfigureerd om elke dag op kantoor te werken en gepland is om een ​​pauze van 15 minuten halverwege de ochtend te hebben, dan gaat RSO ervan uit dat de bron voor die pauze terug naar kantoor rijdt. U zou waarschijnlijk te hoge reistijden hebben, tenzij de locatie van de werkorder zich heel dicht bij het kantoor bevindt.

Territories

Bepalen hoe territoria te structureren is een grote discussie die we in een toekomstige blog zullen bespreken. Begrijp voor de doeleinden van deze blog dat gebieden een geografische regio zijn waarin de bron werkt. Bronnen kunnen deel uitmaken van zoveel gebieden als nodig.

Het is belangrijk op te merken dat een werkordervereiste (of Requirementsgroep) alleen in EEN territorium kan bestaan. Dat betekent dat alleen de technici die lid zijn van dat gebied op het planningsbord verschijnen tijdens het zoeken naar beschikbaarheid. Een voorbeeld is bronnen die doorgaans slechts in één territorium werken maar tijdens vakanties een tweede territorium bestrijken. Voor deze bronnen moet u die bron permanent in beide gebieden opnemen of onthouden dat u ze vlak voor de vakantie aan het tweede gebied toevoegt (en ze na de vakantie dan weer verwijdert).

Kenmerken en categorieën

De eenvoudigste manier om het verschil tussen deze twee uit te leggen:

  • kenmerken zijn vaardigheden en certificeringen.
    • Deze blijven bij de bron totdat ze verlopen.
  • Categorieën zijn rollen en titels.
    • Deze zullen veranderen afhankelijk van de rol van de Resource in het project.

Categorieën hebben geen relatie met de vraag of iemand een baan kan uitvoeren. Een categorie zegt gewoon dat je verantwoordelijk bent voor die taak.

Kenmerken zijn hoe we in elke werkorder identificeren wie gekwalificeerd is om de benodigde service uit te voeren. Een kleine elektrische klus kan bijvoorbeeld door een leerling worden gedaan. Voor een meer gecompliceerde taak kan een Journeyman nodig zijn. Voor een volledige retrofit is waarschijnlijk een elektricien nodig.

In dit geval hebben we een kenmerk genaamd Elektrisch, vergezeld door drie Waarden voor beoordelingen: Apprentice, Journeyman en Master Electrician.

Stel dat uw organisatie een zeer bekwame elektricien in dienst heeft die verantwoordelijk is voor de veiligheid op de werkplek. Je zou deze persoon op deze manier instellen:

  • Categorie: Veiligheidsmonitor
  • Kenmerk: elektrisch
    • Rating Waarde: Master Electrician

Optimalisatie van resourceplanning (RSO) inschakelen

Het configureren van uw systeem voor RSO omvat het bepalen welke van uw bronnen worden opgenomen in de optimalisatie. Sommige bronnen zouden niet profiteren van optimalisatie (zoals bronnen die alleen reageren op noodsituaties), en u wilt geen systeembronnen verspillen door naar hun schema's te kijken.

Zodra RSO-functionaliteit in uw systeem is ingeschakeld, elk Boekbare bron record krijgt een nieuw tabblad. Eenvoudig ingesteld Schema optimaliseren naar Ja, zoals hieronder weergegeven, en die bron wordt opgenomen.

Zoals we vermeldden in Deel 1 van deze serie, moet elke bron zijn Begin / einde locatie velden ingevuld en ze moeten hetzelfde zijn om RSO correct te laten werken. De start- / eindlocatie wordt ook gebruikt door de optimalisatie-engine als de locatie waar alle onderbrekingen zullen plaatsvinden. (Zie Werkuren hierboven.) Als u niet oppast, kan dit een grote invloed hebben op reistijden.

Conclusie

Het is eenvoudig om de verschillende beschikbare configuratie-opties te begrijpen. Weten hoe die configuratie zal veranderen impact op het systeem als geheel is het moeilijkste deel - maar ook van cruciaal belang voor het effectief en efficiënt gebruik van resourceconfiguratie. Hopelijk heeft deze blogserie bijgedragen aan het oplossen van enige verwarring en heeft dit aspect van Dynamics 365 voor Field Service een demystificatie gegeven. Als je input hebt, reageer dan hieronder.

Veel plezier met configureren!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.