Microsoft Flow is een krachtige tool met veel verschillende applicaties en mogelijkheden. Eén toepassing is om automatisch werkitems te maken in Azure DevOps (voorheen bekend als VSTS Online of Visual Studio Team Services Online). Agile teams die Azure DevOps gebruiken, staan ​​voor een uitdaging: het maken van taken kan tijd vergen van het Dev-team, waardoor de capaciteit wordt uitgeput die beter zou kunnen worden ontwikkeld. Microsoft Flow kan helpen! Door Microsoft Flow te verbinden met je Azure DevOps-account en de onderstaande stappen te volgen, kun je het maken van taken automatiseren voor 'veelvoorkomende of repetitieve taken'. Bekijk het ...

Stel dat uw team de taak heeft ervoor te zorgen dat het team een ​​gemeenschappelijk proces volgt bij het ontwikkelen, testen en vrijgeven van werk. Overweeg een situatie waar u doorgaans dezelfde 9 taken voor uw ontwikkelteams voor hebt meest maar niet alle gebruikersverhalen (daarover later meer). In plaats van het team te belasten met het herhaaldelijk maken van dezelfde taken voor elk gecreëerd Gebruikersverhaal, Product Backlog Item (PBI), kunnen we een Flow creëren om dit werk te automatiseren.

U hebt beheerdersrechten nodig om wijzigingen aan te brengen in uw project in Azure DevOps. Zodra u een account met beheerdersrechten heeft, navigeert u naar uw Azure DevOps-exemplaar en past u het huidige proces voor uw project aan.

Selecteer het werkitem "Gebruikersverhaal" en maak een nieuw veld genaamd Taken gemaakt met een Type of Datum / Tijd. Hiermee kunt u op een gebruikersverhaal aangeven dat de taken automatisch zijn gemaakt, waardoor u ervoor zorgt dat u geen dubbele taken voor dat verhaal maakt (meer daarover later).

Een screenshot van een scherm van een mobiele telefoon met automatisch gegenereerde tekstbeschrijving

Nu u dat veld in het werkitem Gebruikersverhaal hebt gemaakt, navigeert u naar Microsoft Flow.

kies + Maak en selecteer nieuw Geautomatiseerde stroom.

Kies trigger voor Azure DevOps door te zoeken naar Azure DevOps en selecteer Wanneer een werkitem wordt gemaakt en klik op creëren.

Kies in het volgende venster de accountnaam van uw organisatie uit de beschikbare vervolgkeuzelijst Accountnaam (https: //Accountnaam.visualstudio.com). Selecteer vervolgens de projectnaam in de vervolgkeuzelijst Projectnaam (https://AccountName.visualstudio.com/Naam van het project). Selecteer ten slotte Gebruikersverhaal op een Type .

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Selecteer om te zorgen dat uw flow alleen taken maakt voor nieuwe gebruikersverhalen die nog geen taken hebben Conditie controle.

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Binnen de voorwaarde ingesteld Taken gemaakt (dit is het nieuwe veld dat u hebt gemaakt voor het werkitem Gebruikersverhaal in Azure DevOps) is niet gelijk aan Aangemaakt op. Er zijn veel verschillende voorwaarden die u ook kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat u alleen taken voor bepaalde gebruikersverhalen maakt. Maar voor dit voorbeeld gebruiken we slechts één criterium.

Een screenshot van een social media postDescription automatisch gegenereerd

Selecteer vervolgens Voeg een actie toe onder de Zo ja sectie. Zoek naar 'een werkitem maken' en selecteer de Azure DevOps Maak een werkitem actie.

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Om automatisch taken te maken en de actie te verbinden met uw Azure DevOps-omgeving met behulp van de account- en projectnaam uit de eerder voltooide 'Wanneer een werkitem wordt gemaakt ” stap, selecteer uw account- en projectnaam in de lijst met opties. Selecteer vervolgens Type werkitem naar Taak. Stel de titel en beschrijving van uw gewenste taak in samen met eventuele extra velden die u misschien wilt instellen. Vouw vervolgens uit geavanceerde opties en stel zowel de Iteratiepad en uw Gebiedspad. Zorg ervoor dat u de Link-URL naar de "Wanneer een werkitem wordt gemaakt ” URL en stel de Link Type naar Hiërarchie achteruit om de taak als kind van het gebruikersverhaal te maken.

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Herhaal de Maak een werkitemstap voor alle benodigde taken, zorg ervoor dat u de benodigde velden in de invult geavanceerde opties voor je team. Het is belangrijk als u door de bladert dynamische inhoud brood die u selecteert uit 'Wanneer een werkitem wordt gemaakt ”, wat het gebruikersverhaal is waardoor de stroom is gestart. Bovendien kunt u de taak instellen Activiteit in de Andere velden sectie zodat u uw taken op de juiste manier kunt categoriseren (Ontwikkeling, Testen, Documentatie, etc.) Hiermee kunt u het vermogen van uw teamleden om aan bepaalde taken te werken, afstemmen op hun werk.

Nog steeds in de Ja-tak, kies je 'als je klaar bent met het maken van je taken'Voeg een actie toe'En zoek vervolgens naar' een werkitem bijwerken 'en selecteer de'Werkitem bijwerken'.

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Om het gebruikersverhaal bij te werken dat deze stroom heeft geactiveerd, stelt u de Werkitem-ID naar de ID van 'Wanneer een werkitem wordt gemaakt ” dynamische inhoud. Typ vervolgens in de opties Andere velden Taken gemaakt (de naam van het nieuwe veld dat u in Azure DevOps hebt gemaakt). Stel vervolgens de waarde in op de aanmaakdatum van "Wanneer een werkitem wordt gemaakt" dynamische inhoud. Deze stap voorkomt dat de stroom opnieuw wordt uitgevoerd en maakt automatisch dubbele taken voor het gebruikersverhaal.

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

We zijn bijna klaar! In de Zo nee gebied, selecteer Voeg een actie toe en zoek naar "Beëindigen". Selecteer vervolgens Beëindigen en stel de Status naar Cancelled. Sla ten slotte uw flow op en test deze om te controleren of u geen fouten hebt.

Een screenshot van een mobiele telefoon Beschrijving automatisch gegenereerd

Dus als u niet alle geautomatiseerde taken voor elk gebruikersverhaal nodig hebt, geen probleem! Verwijder of verwijder eenvoudig onnodige taken, wat veel sneller is dan het handmatig maken van alle benodigde taken. U zou nu geautomatiseerde taken moeten maken voor uw team! Vergeet niet dat als u een workflow of proces wilt automatiseren, Microsoft Flow uw aangewezen hulpmiddel is!

Gelukkig vloeiend!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.