Slim productie is de implementatie van digitalisering om processen te stroomlijnen, efficiëntie te creëren en slimmer te werken, niet harder. Gelijkwaardig aan Lean Manufacturing, Slim Productie brengt efficiëntie naar een hoger niveau om organisaties te helpen succes te behalen.

Dit is de eerste in een driedelige serie over Smart Manufacturing. De post van vandaag is gewijd aan de rol die slimme productie speelt nieuwe diensten leveren. In de komende weken zullen we bespreken het optimaliseren van digitale bewerkingen en transformeren van het personeelsbestand. Blijf op de hoogte!

Nieuwe services leveren

Volgens Wikipedia, slimme productie is een brede categorie productie waarbij gebruik wordt gemaakt van computerintegratie, een hoog aanpassingsvermogen, snelle ontwerpwijzigingen, digitale informatietechnologie en flexibelere technische opleiding van personeel. Kritieke technologieën in de richting van slimme productie omvatten grote gegevensverwerkingsmogelijkheden, industriële connectiviteitsapparatuur en -diensten en geavanceerde robotica.

Automatisering is een cruciale factor bij het realiseren van echte slimme productie. In feite wordt het snel een van de topgebieden van investeringen in de industrie. Productiebedrijven automatiseren omdat ze moeten; Evenzo werken fabrikanten slimmer omdat ze moeten.

Het competitieve landschap van vandaag is niet het landschap waaraan we allemaal gewend zijn geraakt. Technologische vooruitgang biedt nieuwe manieren om producten te maken, nieuwe manieren om producten te leveren en nieuwe manieren om klanten te betrekken. Recente technologische ontwikkelingen - zoals Digital Twins en Machine Learning - hebben de manier waarop we naar de industrie kijken volledig hervormd. De harde waarheid is dat als organisaties in de maakindustrie niet vooruit denken en out of the box, ze door de concurrentie worden ontlopen - het is gewoon zo simpel.

En met dat in gedachten is het noodzakelijk voor fabrikanten om hun 'product-as-a-service'-hoed op te zetten bij het overwegen hoe klanten en leveranciersrelaties omzet kunnen worden, meer deals kunnen winnen en marges kunnen vergroten. Het bereiken van deze doelstellingen zal zich uiteraard vertalen in een dieper gevoel van klantentrouw.

Een robuust bedrijfsplatform zoals Microsoft Dynamics 365 biedt een 360-graden beeld van klantbetrokkenheid via verkoop- en servicekanalen. Fabrikanten kunnen meer deals winnen en marges verhogen met de beste oplossingen voor configuratie, prijs, offerte en contract lifecycle management, samen met end-to-end quote-to-cash voor alle unieke producten en diensten.

Bovendien met Dynamics 365 voor Field Service - en vooral met de Connected Field Service van Microsoft, die op maat is gemaakt voor productieorganisaties - kunnen fabrikanten winstgevende services leveren om de klantervaring nog verder te verbeteren.

Slimme productie is veel meer dan het stroomlijnen van enkele belangrijke gebieden die nieuwe bronnen van inkomsten identificeren. Lees meer door dit informatieblad over digitale transformatie te downloaden en blijf op de hoogte voor meer blogposts over slimme productie in de komende weken.

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.