Wanneer een bedrijf Dynamics 365 implementeert, is gebruikersacceptatie een van de meest kritische succesfactoren. Een unieke en eenvoudige manier om de acceptatie van gebruikers te verbeteren, is door de pictogrammen in CRM aan te passen om dingen gebruiksvriendelijker en vertrouwder te maken.

In de blog van vandaag behandelen we de eenvoudige manieren om pictogrammen bij te werken en ze te personaliseren om een ​​meer betrouwbare ervaring te creëren in uw v9 en latere versie van uw CRM, gecombineerd met een paar tips over hoe u uw pictogrammen kunt aanpassen als u later bent versie ook. Het bijwerken van het uiterlijk van dingen kan eng zijn, maar met de aangepaste pictogramoptie kan het de beweging met veel minder stress bieden.

Stap 1:

Er zijn verschillende sites om pictogrammen op te halen; wij raden Syncfusion Metro Studio aan: https://www.syncfusion.com/downloads/metrostudio. Het biedt meer dan 7,000 pictogrammen opgesplitst per categorie en het is volledig gratis wanneer u zich aanmeldt met uw e-mail.

Wanneer u het gewenste pictogram vindt, klikt u op en slaat u het op op uw computer en laadt u het in een programma naar keuze om de afbeelding te verkleinen naar 32 px bij 32 px.

Stap 2:

Open Dynamics 365 en navigeer naar Settings > Oplossingen. Daar aangekomen dubbelklik om uit te vouwen Entiteiten en open de aangepaste entiteit waarvoor u het pictogram wilt maken.

Stap 3:

Klik op de Pictogrammen bijwerken knop boven aan het scherm.

Als u zich niet in Dynamics 365 v9 of hoger bevindt, ziet u de volgende afbeelding waarin het sleuteltabblad ontbreekt (oplossing is hieronder):

U zult zien dat het gedeelte Webtoepassing bovenaan een afbeelding van 16 px vereist en het gedeelte Entiteitsformulieren een afbeelding van 32 px vereist om het nieuwe pictogram in de juiste ruimte te plaatsen. In v9 en later ziet u dat er een extra tabblad is zoals hier wordt weergegeven:

Voor alle duidelijkheid: als je in versie 9 bent, moet je je aangepaste pictogram op alle drie locaties uploaden. Zoek ten slotte naar webservices in uw oplossing en upload de afbeelding in de onderstaande afbeelding:

Daar heb je het! Als u het generieke pictogram in uw oplossing ziet, betekent dit dat uw pictogramgrootte niet overeenkomt met de vereiste afmetingen.

Zoals in het begin vermeld, is dit een geweldige manier om aanpassing aan uw CRM te brengen en uw gebruikers te helpen zich comfortabeler te voelen bij de verandering die door een nieuwe implementatie wordt teweeggebracht. Gelukkig D365'ing!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.