Terwijl uw organisatie de gegevens begint in te stellen die nodig zijn voor het uitvoeren van uw Dynamics 365 Field Service-systeem, wordt u verteld dat u serviceaccounts en factureringsaccounts moet aanwijzen. Lijkt duidelijk genoeg: Serviceaccounts bepalen waar het werk wordt uitgevoerd, terwijl Factureringsaccounts betalen voor het werk. Geen probleem. En toch ... er zijn een paar kleine details die niet helemaal duidelijk zijn. Deze blog zal kijken naar het verschil tussen serviceaccounts en factureringsaccounts, welke informatie elk van hen naar de werkorder stuurt en wanneer informatie van de ene de informatie op de andere overschrijft. Het is een onderlinge strijd die niemand wil missen!

Over het algemeen bevatten serviceaccounts informatie over:

  • WAAR werk zal plaatsvinden
  • WANNEER het werk moet worden uitgevoerd
  • WAAROM we moeten het werk doen
  • HOE het werk moet worden gefactureerd

Factureringsaccounts beheersen daarentegen:

  • WIE betaalt voor het werk
  • WAT ze betalen voor (prijslijst)

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat te weten Servicelocatie informatie is afkomstig van het serviceaccount. Het staat tenslotte precies in de titel! En iedereen weet dat klantactiva (vaak waar werk plaatsvindt) zijn gekoppeld aan serviceaccounts.

Maar hoe zit het met Serviceovereenkomsten - wist u dat deze zijn gekoppeld aan Service Accounts? Hoewel Serviceovereenkomsten vaak (en terecht) verband houden met betalingen, worden ze vaak geassocieerd met klantactiva in onderhoudscontracten. Daarom worden ze gekoppeld aan serviceaccounts.

Hier is nog een lastige: type reiskosten. Nogmaals, lijkt verband te houden met betalingen, toch? Maar deze informatie komt eigenlijk van het serviceaccount. Laten we alle Field Service-velden in het accountrecord eens bekijken voor meer informatie.

VELDNAAM WAAR HET VANDAAN KOMT OPMERKINGEN
Factureringsaccount Serviceaccount Wanneer een werkorder wordt gemaakt en het serviceaccountrecord wordt gekozen, wordt dit veld opgevraagd om te zien of het gegevens bevat. Als dit het geval is, wordt deze info in de Factureringsaccount veld op de werkorder. Als dit veld leeg is, wordt de naam van de serviceaccount in het veld Factureringsaccount geplaatst.
Vrijgesteld van belasting Serviceaccount Bepaalt of belastingen in rekening worden gebracht.
Servicegebied Serviceaccount Als dit veld gegevens bevat, wordt het naar de werkorder gekopieerd. Zo niet, dan de Servicegebied veld op de werkorder blijft leeg tenzij handmatig ingevuld.
Werkuursjabloon Serviceaccount Bepaalt wanneer werkzaamheden op deze site mogen worden uitgevoerd.
Type reiskosten Serviceaccount Dit bepaalt of (en hoe) reizen aan de factuur worden toegevoegd.
Werkorder instructies Serviceaccount Deze informatie wordt gekopieerd naar de Handleiding veld op de werkorder.
Factuuraccount Factureringsaccount Het account op de factuur komt overeen met de Factureringsaccount veld op de werkorder.
Prijslijst Factureringsaccount De werkorder kijkt altijd naar het factureringsaccount om de te krijgen Prijslijst. Als deze prijslijst niet alles heeft wat nodig is, gebruikt de werkorder de catalogusprijs van het product zelf.

Het komt er dus op neer dat bijna alle informatie uit het serviceaccount komt. De enige informatie die uit het factureringsaccount komt, is de factuurinformatie en de prijslijst. En dat is het - misschien is het tijd voor een vroege lunch. Zorg dat je Abonneer je op onze blog!

Gelukkig veldwerk!

Avatar voor Joe D365

Joe D365

Joe D365 is een Microsoft Dynamics 365 superheld die op pure Dynamics adrenaline draait. Als het gezicht van PowerObjects, is de missie van Joe D365 om innovatieve manieren te onthullen om Dynamics 365 te gebruiken en de toepassing naar meer bedrijven en organisaties over de hele wereld te brengen.